Alle artikelen

Werk veroveren met WhatsApp? Ja, ook met WhatsApp :)!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 31 mei 2017 Categorieën: Jobmarketing 3.0, Sollicitatiegesprek

Ja, ook je WhatsApp-instellingen zijn onderdeel van het solliciteren anno 2017. Net zo belangrijk als je voicemailboodschap en je e-mailadres, zoals de VU onderzocht. Ook je uitstraling op WhatsApp versterkt het vertrouwen in je professionaliteit door de ogen van selecteurs zoals recruiters, HR-Managers, P&O’ers, intercedenten en consultants. In dit blog lees je hiervan een aantal voorbeelden.

Maar eerst pak je je Whatsapp-instellingen aan. Echt, doe het nu meteen.

Foto Zorg voor een goede foto van jezelf. En doe op de foto hetzelfde als je in het echte leven doet als je iemand ontmoet: maak oogcontact en lach :-)! En afgaande op recent onderzoek kies je je foto niet zelf. Want wij kijken anders naar onszelf dan dat vreemden doen blijkt uit onderzoek van Photofeeler. Zelf kies je niet de meest flatterende foto, mensen die jou niet kennen doen dat wel!

Info Neem bij ‘info’ je LinkedIn-url op. Of iets anders dan de standaardopties, bijvoorbeeld: Leuk om van je te horen :-).

Nederland kent nu 11 miljoen actieve gebruikers van WhatsApp. WhatsApp heeft een directer en persoonlijker bereik dan welk ‘openbaar’ social medium dan ook. Logisch dat het ook in het solliciteren steeds meer wordt ingezet. Ik vertel je aan de hand van een aantal voorbeelden graag hoe.

Direct je interesse kenbaar maken Bij het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft kunnen operatieassistenten het via WhatsApp laten weten als ze interesse hebben in een baan bij het ziekenhuis. Dat doen ze dus nog vóórdat ze solliciteren. Bij Young Capital.nl kun je direct via WhatsApp solliciteren. Pak je kans en doe het! Je speelt jezelf direct in het vizier van de selecteur. Als je tenminste je profiel op Whatsapp zojuist in orde hebt gemaakt ;-).

Aanbevolen via je netwerk Het kan snel gaan via Whatsapp! ‘Kijk, zo ben ik aan mijn nieuwe baan gekomen’ zegt Juliët Boogaard (18) uit Amstelveen. Op haar iPhone laat ze een serie WhatsApp-berichten zien. De eerste tekst is van een vriendin die Juliët aanbeveelt bij haar baas. Hij schrijft terug dat ze haar gegevens naar hem mag mailen. ‘Mijn vriendin heeft een screenshot naar mij gestuurd. Daarna heb ik via de app een afspraak voor mijn sollicitatiegesprek gemaakt.’

Vacatures delen via WhatsApp Op een recruitmentcongres sprak ik onlangs een consultant van een toonaangevend W&S-bureau. Zij en ál haar collega’s werken nu aan een actief en actueel netwerk op WhatsApp. Zo kunnen zij hun vacatures direct delen en via hun WhatsApp-netwerk met goede kandidaten in contact te komen. Logisch ook: het is snel, simpel én gratis!

Het delen van vacatures met je eigen WhatsApp-netwerk werkt ongekend, zo vertelde Jeroen Kneppers van Endouble mij. De verklaring ligt in het besloten- en privékarakter van WhatsApp. Een bericht deelt daardoor gemakkelijker dan via een openbaar socialmediakanaal, zo is zijn ervaring. Het is vooral daarom dat Endouble het delen van vacatures inbouwt – via webbased WhatsApp – bij de recruitmentsystemen van haar opdrachtgevers, zoals Ahold.

Kortom: wil je snel én goed in contact komen met je selecteurs? Zorg dan óók voor een professionele uitstraling van je WhatsApp. Vandaag nog!

Wil je helemaal up-to-date zijn in het nieuwe solliciteren? Kom dan 17 juni naar Utrecht voor mijn open masterclass ‘Jobmarketing 3.0 LIVE’

Traktatie! Omdat mijn bedrijf in juni 10 jaar bestaat hoort daar natuurlijk een traktatie bij! Daarom ontvang jij als je je aanmeldt maar liefst twee gratis boeken: ‘Jobmarketing 2.0’ (ter waarde van € 17,99) én ‘Werk vind je met social media’ (ter waarde van € 14,99). Daarnaast ontvang je 3 dagen vóór het evenement een speciale link naar een video-interview. Zo kun je thuis alvast – heel eenvoudig – oefenen met videosolliciteren. Helemaal voor niets!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Werk veroveren met WhatsApp? Ja, ook met WhatsApp :)!
Schrijf een aanbeveling voor Werk veroveren met WhatsApp? Ja, ook met WhatsApp :)!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!