“Aaltje Vincent is als een bruistablet in een glas water. Haar kracht zit in haar vaste overtuiging dat ieder mens talent heeft. Zij beheerst de kunst dit talent bloot te leggen om het vervolgens te ‘vermarkten’. Door haar praktische instelling kan zij mensen die in hun werk vastlopen écht helpen. Dat doet ze met onweerstaanbare passie en vastberaden ijver. Heel knap. Zo goed zelfs, dat ze een enorme schare bewonderaars heeft – waaronder mij – die met haar hulp in een droombaan terechtkomt.”

Deze aanbeveling van Frank Blaauboer uit 2009 kenmerkt mijn stijl. Op mijn 27ste doorliep ik zelf een outplacementtraject, nadat ik niet op mijn plek was bij de grote organisaties waarin ik werkte (Ahold, Etos en bij voorheen Van Nelle). Sindsdien ben ik werkzaam in het loopbaanvak en weet ik dat ik floreer als pionier in (door)startende organisaties. Sinds 2007 onderneem ik vanuit Aaltje Vincent & Company als loopbaanprofessional, trainer, spreker en auteur. Ik ben de grondlegger van de Jobmarketingmethode (2007), van het boek Solliciteren via LinkedIn (Aaltje Vincent, 2009), van Candidate Experience 3.0 (2018) en van het boek Solliciteren naar werkgeluk – Zo vind én kies je het beste je nieuwe werk (2022).

Mijn opleidingsachtergrond is HEAO Communicatie en NIMA-B. Daarnaast heb ik diverse opleidingen op het gebied van veranderingsprocessen gevolgd, zoals: Visions, InnerLinks/Findhorn-UK, Healing, de Alites leergang Loopbaan-ontwikkeling en diverse recruitment-via-Social-mediatrainingen van Jacco Valkenburg. In 2016 rondde ik de academische leergang ‘Strategisch Ondernemen met Arbeid’ bij AOG Management Opleidingen met veel plezier af.  En in 2021 het Executive Program ‘Liefde in Bedrijf’ aan de Erasmus Universiteit.

Ik ben lid van Noloc sinds 2007, gecertificeerd bij het CMI sinds 2008, lid van Recruiters United sinds 2009,van het NVP sinds 2018 en het meest recent van Dé Recruiterscode Commissie, sinds 2019. Ik ben er trots op dat ik al sinds 2012 officieel LinkedIn ambassadeur ben en sinds 2022 LinkedIn Top Voices Loopbaan.

In april 2024 ontving ik de LoopbaanPro Carrière Award, ‘een oeuvreprijs en long time achievement award’, aldus de vakjury.

Ik heb in mijn coaching, training en masterclasses duizenden loopbaan, HR- en recruitment-professionals geprofessionaliseerd in hun vakmanschap en tienduizenden professionals geïnspireerd in het slim en succesvol zetten van stappen in hun loopbaan.

Onderdeel van mijn dagelijks werk is het in contact staan met HR en recruitment van organisaties, bedrijven en uitzend- en werving & selectiebureaus. Wij sparren samen over methodes van selecteren, de technologische ontwikkelingen daarbinnen en de onderzoeken daarnaar. Naast spreker ben ik ook fervent bezoeker van congressen in loopbaancoaching, HR en recruitment. Zo verzeker ik mijzelf ervan dat mijn kennis altijd up-to-date is.

Ik deel mijn expertise eveneens in visuals, video’s, LinkedIn LIVE-uitzendingen, checklists, blogs, columns en artikelen in vakbladen, landelijke pers, radio, tv en via Social media. Je vindt al deze items op deze site onder ‘Inspiratie’. Je kunt hier zoeken op categorie en trefwoord.

Ik ben de auteur van verschillende bestselling boeken over solliciteren. Al mijn boeken worden bij iedere herdruk geactualiseerd op basis van alle nieuwe ontwikkelingen in het werven van collega’s en het solliciteren. Ik ben ontzettend blij dat ik door middel van mijn boeken inmiddels al meer dan 100.000 mensen heb mogen inspireren met mijn werk!

Certificering Aaltje Vincent
Certificering Aaltje Vincent
Certificering Aaltje Vincent
Certificering Aaltje Vincent
Certificering Aaltje Vincent
Certificering Aaltje Vincent
Certificering Aaltje Vincent

Ik werk o.a. met:

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5