“Aaltje, kun jij ons meenemen in wat sollicitanten écht willen in het solliciteren? Jij weet dat als geen ander!” Deze vraag kreeg ik in het najaar van 2017. Dat vond ik een unieke vraag: de vertaling maken van mijn vakkennis naar selecteurs en recruiters. Januari 2018 hield ik met veel plezier mijn eerste lezing over Candidate Experience 3.0. Mijn vertaalslag werd erg goed ontvangen.

Candidate Experience 3.0: hét instrument voor selecteurs

Want wat willen sollicitanten écht in het solliciteren? Dát is Candidate Experience 3.0: werven vanuit het perspectief van de sollicitant. Het is de vertaling van mijn decennialang werken met tienduizenden sollicitanten naar succesvoller, kandidaatgericht recruiten. Deze nieuwe impuls in het bruggen slaan tussen selecteurs en sollicitanten, vind ik geweldig!

Wat wil de sollicitant?

Mijn handvat voor Candidate Experience 3.0 zijn deze drie stappen. Waarbij ik naar solliciteren kijk vanuit de sollicitant:

  1. Ga ik solliciteren?
  2. Word ik uitgenodigd?
  3. Het sollicitatiegesprek

Integrale aanpak

Door deze drie stappen toe te passen leer je alle aspecten van een integrale aanpak, verrijkt met actuele voorbeelden uit de praktijk van zowel sollicitanten als recruitment. Ik beantwoord vragen als ‘Wat is nu een super kandidaatgericht selectieproces?’ en ‘Hoe raak je het hart van kandidaten optimaal?’ Zodat je alleen de allerbesten spreekt én je de mismatch vóór bent. Daarbij kweek je dan ook nog eens ambassadeurs voor het leven. Ik geef aansprekende voorbeelden van Candidate Experience 3.0 die je zeker zullen inspireren om direct mee aan de slag te gaan.

Candidate Experience 3.0 in een notendop

Van het hart van de sollicitant raken en optimale ‘zelfselectie’ door de sollicitant, tot referral recruitment. Met welke snelheid in je interne proces bind je sollicitanten? Van enthousiasmeren tot reageren. Van een vloeiend verloop van het interne proces tot en met de contractondertekening. Zodat jij de allerbeste kandidaten aan tafel krijgt.

Candidate Experience 3.0 in de praktijk

Al deze aspecten ondersteun ik met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment. Ik deel mijn kennis met HRM’ers, leidinggevenden, vacaturehouders en recruiters. Zowel als spreker, trainer en consultant. Lees meer informatie en reviews, of boek een in-company strategiesessie of in-company masterclass Candidate Experience 3.0.

Data komende trainingen