“Aaltje, kun jij ons meenemen in wat sollicitanten écht willen in het solliciteren? Jij weet dat als geen ander!” Deze vraag kreeg ik in het najaar van 2017. Dat vond ik een unieke vraag: de vertaling maken van mijn vakkennis naar selecteurs en recruiters. Januari 2018 hield ik met veel plezier mijn eerste lezing over Candidate Experience 3.0. Mijn vertaalslag werd erg goed ontvangen.

Candidate Experience 3.0: hét instrument voor selecteurs
Want wat willen sollicitanten écht in het solliciteren? Dát is Candidate Experience 3.0: werven vanuit het perspectief van de sollicitant. Het is de vertaling van mijn decennialang werken met tienduizenden sollicitanten naar succesvoller, kandidaatgericht recruiten. Deze nieuwe impuls in het bruggen slaan tussen selecteurs en sollicitanten, vind ik geweldig!

Wat wil de sollicitant?
Mijn handvat hierin is het door mij ontworpen KETS-model©. Dit KETS-model© kent 150 aspecten. Met het KETS-model© leer je alle aspecten van een integrale aanpak, verrijkt met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment. Van jobcrafting tot referral tot optimale ‘zelfselectie’ door de sollicitant. Van enthousiasmeren tot reageren. Van een vloeiend verloop van het interne proces tot en met de contractondertekening. Zodat jij de beste kandidaten aan tafel krijgt.

Candidate Experience 3.0 in de praktijk
Al deze aspecten ondersteun ik met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment. Ik deel mijn kennis met HRM’ers, leidinggevenden, vacaturehouders en recruiters. Zowel als spreker, trainer en consultant. Lees meer informatie en reviews, of boek een in-company strategiesessie of in-company masterclass Candidate Experience 3.0.

KETS-model©:
  • Kennis - hoe de sollicitant zichzelf optimaal kan selecteren: ben ik de beste kandidaat?
  • Eenvoud - hoe maak je het solliciteren voor sollicitanten écht laagdrempelig?
  • Transparantie - sollicitanten willen transparantie op het proces, hoe doe je dit en wat werkt?
  • Snelheid - met welke snelheid in je interne proces bind je sollicitanten?
Data komende trainingen
  • Candidate Experience 3.0 - voor HR & Recruitment 12 november 2021 (gehele dag) en 1 dagdeel intervisie (datum in overleg)
  • Round Table Candidate Experience 3.0 30 november 2021