Alle sessies

Training Candidate Experience 3.0

Een training van drie dagdelen (een volle trainingsdag én een terugkomdagdeel voor intervisie) met impact, speciaal voor Recruitment & HR!

Na deze training kun je aan alle knoppen draaien om jullie sollicitatieproces zó te optimaliseren dat je super kandidaatgericht bent en de állerbeste kandidaten aantrekt.

Vragen die werkgevers mij stellen:

 • ‘Help mij snappen wat een sollicitant écht wil Aaltje, wij doen iets niet goed in de werving!’
 • ‘Aaltje, jij werkt al zoveel jaar met sollicitanten, jij weet als geen ander wat hen beweegt, help ons met werving waarin de kandidaat echt centraal staat.’
 • ‘Aaltje, wij als recruitment weten wel dat het nu een kandidatenmarkt is, maar onze vacaturehouders zijn daar nog nauwelijks van doordrongen, help!’

Zo zoeken werkgevers contact met mij en ik help hen graag. Honderden werkgevers hebben hun sollicitatieproces geoptimaliseerd met mijn kennis en ervaring van ruim dertig jaar werken met duizenden sollicitanten en het op de voet volgen van de ontwikkelingen in recruitment. Het brengt hen:

 • de meest optimale ‘zelfselectie-instrumenten’ voor sollicitanten
 • daardoor de allerbeste kandidaten aan de sollicitatietafel
 • vacaturehouders die alleen aan de besten hun sollicitatiegesprekkentijd besteden
 • een ‘quality of hire’ die zorgt voor betere ‘onboarding’
 • blijere nieuwe collega’s met meer werkplezier en meer werkgeluk
 • een lagere ‘vertrekintentie’ dan ooit en werknemers die blijven
 • werknemers die blijven bespaart veel frustratie en tienduizenden euro’s per jaar
 • sollicitanten die blij zijn met het sollicitatieproces en veel nieuwe fans
 • een talentenpool vol waardevolle kandidaten waar ze uit kunnen putten!

Wil jij dit ook voor jouw werkgever?  Doe mee, na deze unieke Candidate Experience 3.0 training trek je succesvoller de állerbeste kandidaten aan. Je verlaat de training met een concreet actieplan waarmee je alle stakeholders in het sollicitatieproces mee kunt nemen in de nieuwe stappen.

Candidate Experience 3.0 gaat vele stappen verder dan het optimaliseren van je huidige ‘candidate journey’ en van je ‘candidate experience’.

Candidate Experience 3.0 gaat je sollicitatieproces echt innoveren en het geeft je gegarandeerd nieuwe inzichten en concrete handvatten om hier intern draagvlak voor te creëren bij alle stakeholders, ook de vacaturehouders. Dat is wat ik terug hoor van de recruitment- en HR-professionals die met Candidate Experience 3.0 aan de slag zijn gegaan. En dat is fantastisch om van hen terug te horen!

Als jij dit ook wilt bereiken, dan is deze training de beste investering in het werven van nieuwe collega’s ooit.

Opbouw training

De training Candidate Experience 3.0 bestaat uit vier onderdelen:

 1. Voorbereiding
 2. Eendaagse training
 3. Individuele ondersteuning
 4. Intervisie

De beoogde impact van de training is dat jij van A naar B gaat in de werving van de allerbeste kandidaten voor jouw organisatie. Om je vertreksituatie in kaart te brengen ontvang je voorafgaand aan de training ter voorbereiding de Candidate Experience 3.0 Scan. Vanuit deze Scan gaan we aan de slag in de training Candidate Experience 3.0.

Tijdens de eendaagse training deel ik over Candidate Experience 3.0. Mijn handvat voor Candidate Experience 3.0 zijn deze drie stappen. Waarbij ik naar solliciteren kijk vanuit de sollicitant:

 1. Ga ik solliciteren?
 2. Word ik uitgenodigd?
 3. Kies ik dit werk? 

Door deze drie stappen toe te passen leer je alle aspecten van een integrale aanpak, verrijkt met actuele voorbeelden uit de praktijk van zowel sollicitanten als recruitment. Ik beantwoord vragen als ‘Wat is nu een super kandidaatgericht selectieproces?’ en ‘Hoe raak je het hart van kandidaten optimaal?’ Zodat je alleen de allerbesten spreekt én je de mismatch vóór bent. Daarbij kweek je dan ook nog eens ambassadeurs voor het leven.

In de middag werk je je inspiratie verder uit in een concreet actieplan voor je eigen organisatie. In de groep tillen we jouw actieplan naar een nóg hoger niveau.

Twee weken na de training start de individuele ondersteuning: in een telefonisch coachgesprek bespreken we jouw actieplan en kijken we waar je staat, wat goed gaat en waar je hulp bij kunt gebruiken.

Tijdens de Candidate Experience 3.0 Intervisie (deze plannen we tijdens de eendaagse training gezamenlijk in) komen we bijeen om met elkaar onze ervaringen te delen. Wat ging goed, welke stap had je beter eerder of later kunnen zetten, welke stap moet je nog zetten? We helpen en inspireren elkaar, zodat we samen de Candidate Experience 3.0 bij onze werkgever naar een nog hoger plan trekken. Zodat we duurzaam de állerbeste kandidaten aantrekken en aan ons binden.

Behaalde resultaten na afloop

Met deze intensieve eendaagse training met intervisie ben je een recruitment- en HR-professional anno nu.

 • Jij weet als geen ander hoe je de kandidaat echt centraal stelt en de allerbeste kandidaten aantrekt.
 • Je hebt alle handvatten om vol zelfvertrouwen en overtuigingskracht om Candidate Experience 3.0 in jouw organisatie te implementeren samen met al je interne en externe stakeholders.
 • Je hebt jouw aanpak vastgelegd in jouw Candidate Experience 3.0 Werkboek.

Hiermee ga je écht het verschil maken in jullie wervingsproces. Met Candidate Experience 3.0 geworven nieuwe collega’s voelen zich sneller thuis, zijn sneller ingewerkt, zijn tevredener en blijven langer bij je werken. Je bespaart er tienduizenden euro’s op je wervingskosten mee en je maakt van sollicitanten fans voor altijd. Win-win-win-win-win dus!

Jij maakt met Candidate Experience 3.0 iedere organisatie nog succesvoller & winstgevender! En dát is wat je wilt als recruitment- en HR-professional.

Certificaat

De training wordt afgerond met een certificaat van deelname.

Praktische gegevens

 • vrijdag 11 oktober 2024 van 9.30 tot 16.30 uur
 • Data voor individuele begeleiding en intervisie plannen we in overleg
 • Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers
 • Locatie: mijn werkstudie in Almere-Duin, conform RIVM-richtlijnen

Investering

De investering in deze training Candidate Experience 3.0 bedraagt 898 euro excl. 21% btw. Dit bedrag is inclusief:

 • Mijn boek Jobmarketing 3.0, de Candidate Experience 3.0 Scan en het Candidate Experience 3.0 Werkboek (inclusief trainingsslides).
 • Koffie, thee, fris en een verzorgde lunch.

Meer weten over deze training? Lees dan de uitgebreide brochure. Ben je een HR- of recruitmentprofessional?
Boek dan een afspraak in: koffie met Aaltje. Ik spreek je graag!

“De training is praktisch en direct toepasbaar in de praktijk. Heel fijn. Lekker concreet. Niet te uitvoerig op 1 onderwerp. Vanuit een missie, dat was voelbaar. ” Silvia van Nieuwenhuizen
“Na het volgen van de eerste Candidate Experience 3.0 heb ik veel bruikbare en nieuwe inzichten meegekregen die ik direct heb kunnen toepassen in de praktijk. De trainingen van Aaltje Vincent zijn tot in de puntjes verzorgd en goed voorbereid. De inhoud van deze training sluit aan op mijn behoefte als recruiter. [...] Aaltje is een hele fijne en toegankelijke trainer met veel kennis en expertise. Een echte aanrader.” Martine Waalkens, Recruiter
“Aanrader voor iedereen binnen organisaties die met werving & kandidaten te maken heeft! Leerzaam, nuttig, een inspirerende sessie. Aaltje is altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en bereid om mee te denken over vraagstukken uit de praktijk.” Martine Waalkens, Recruitment Coördinator VismaRoxit
“Schitterende training waar je als recruiter echt mee vooruit kan! Ik neem de geleerde lessen mee naar Lelie Zorggroep om zo de beste kandidaten te werven en selecteren. Uiteraard zorg ik daarbij voor een geweldige ervaring voor onze kandidaten! ” Timo Erkelens, Corporate Recruiter Lelie Zorggroep
“Kijken vanuit een sollicitant, klinkt heel normaal en logisch, maar waarom deed ik dat nooit?! Zaken die wij goed voor elkaar hebben, zie ik als normaal, maar een sollicitant weet dat niet, dus moet je die wel benoemen!” Martine van der Meijde, HR Advisor bij MPS Systems
“Aaltje weet de spijker op de kop te slaan. Zij weet exact wat sollicitanten wel en niet willen tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan. Ze weet met flair, enthousiasme en veel know-how het publiek mee te laten denken, inzicht te geven en te overtuigen.” Annemiek List, Corporate Recruiter Spaarne Gasthuis

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Training Candidate Experience 3.0
Schrijf een aanbeveling voor Training Candidate Experience 3.0
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!