Alle sessies

In-company Strategiesessie

Aaltje Vincent

Wil je samen met je collega’s intensief stilstaan bij Candidate Experience 3.0; het perspectief van de sollicitant? En willen jullie snel vervolgstappen zetten waarbij ik jullie intern begeleid? Dat kan met de Candidate Experience 3.0 Strategiesessie met Aaltje Vincent.

Deze Candidate Experience 3.0 Strategiesessie start met een in-company dagdeel en wordt aangevuld met consultancy. Niet alleen weet je dus na een intensief dagdeel exact wat jullie te doen staat om meer en betere sollicitanten aan te trekken, ik ondersteun jullie ook in de praktijk met de implementatie ervan.

Candidate Experience 3.0 is de vertaling van mijn decennialang werken met tienduizenden sollicitanten naar het aantrekken van de beste kandidaten.

Mijn handvat voor Candidate Experience 3.0 zijn deze drie stappen. Waarbij ik naar solliciteren kijk vanuit de sollicitant:

  1. Ga ik solliciteren?
  2. Word ik uitgenodigd?
  3. Het sollicitatiegesprek

Door deze drie stappen toe te passen leer je alle aspecten van een integrale aanpak. Gelardeerd met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment. Van jobcrafting tot ‘zelfselecterende’ vacatureteksten. Van enthousiasmeren tot reageren. Van een vloeiend verloop van het interne proces tot en met de contractondertekening. Zodat jij de beste kandidaten aan tafel krijgt. Al deze aspecten ondersteun ik met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment.

De intensive heeft de snelste én grootste impact als álle interne en externe stakeholders deelnemen, denk aan:

  • HRM’ers en P&O’ers
  • Vacaturehouders, leidinggevenden en directie
  • Corporate recruitment
  • Bureaurecruitment, intercedenten en consultants van jullie samenwerkingspartners
  • Communicatiemedewerkers
  • Marketingmedewerkers
  • Ondersteunende staf

Optioneel: Candidate Experience 3.0 Inspiratiesessie

In het succesvol implementeren van de Candidate Experience 3.0 is draagvlak en enthousiasme van álle leidinggevenden als vacaturehouders essentieel. Leidinggevenden hebben samen met hun teams een cruciale rol in het aantrekken van nieuwe collega’s. Tijdens de Inspiratiesessie neem ik hen als vacaturehouders mee in alle aspecten in de drie fasen van de sollicitant. De ervaring leert dat als iemand vanuit de top van jullie organisatie bij deze inspiratiesessie aanwezig is en spreekt, de impact het meest optimaal is. De Candidate Experience 3.0 Inspiratiesessie is optioneel.

De In-company Strategiesessie vindt plaats in mijn werkstudio in Almere-Duin. Je kunt hier gratis parkeren en station Almere-Poort is op 10 minuten loopafstand. Of de sessie vindt plaats of bij jou op kantoor in een vergaderruimte. Een online sessie kan natuurlijk ook.

“Aaltje heeft ons in een dagdeel 'overspoeld' met suggesties en ideeën om het wervingsproces voor onze doelgroep nog verder te optimaliseren en uit te bouwen. En dit allemaal vanuit het perspectief van de kandidaat. Soms confronterend maar vooral leerzaam en nuttig, we gaan hier ons voordeel mee doen!” Henk-Jan Scholten, Corporate Recruiter bij Rijk Zwaan
“Waardevolle coachingsessie vanmiddag met loopbaanexpert Aaltje Vincent. Haar kennis over solliciteren en werven is superrelevant nu zoveel sectoren zitten te springen om goede collega's. 'De tijd dat je slordig met sollicitanten kan omgaan is voorbij.' Het mooie van mijn werk is dat ik met zoveel verschillende professionals aan tafel zit en elke keer ook iets leer. Dankjewel Aaltje!” Maria Punch, stemcoach & presentatietrainer
“Wat werd het een toffe bijeenkomst. Aaltje wist de zaal te boeien en heeft veel ogen geopend door een inkijkje te geven in de “wereld” van de sollicitant. Haar parate kennis, bevlogenheid en talrijke voorbeelden maakten dat onze leden een topochtend hebben gehad.” Anneke van Dixhoorn, Projectleider bij Transvorm
“Wat een vakvrouw is ze! Slim, scherp en gevat. Ze weet waar ze over praat en leest zich ontzettend goed in. Ze kent de organisatie, weet wat er speelt, en kan op een hele fijne manier schakelen tussen de verschillende niveaus.” Jessica Jorritsma, Corporate Recruiter a.i. bij Zorggroep Apeldoorn e.o.
“Kijken vanuit een sollicitant, klinkt heel normaal en logisch, maar waarom deed ik dat nooit?! Zaken die wij goed voor elkaar hebben, zie ik als normaal, maar een sollicitant weet dat niet, dus moet je die wel benoemen!” Martine van der Meijde, HR Advisor bij MPS Systems

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor In-company Strategiesessie
Beschrijf in het kort waarvoor u een offerte wilt aanvragen.

Schrijf een aanbeveling voor In-company Strategiesessie
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!