Alle sessies

In-company Candidate Experience 3.0 Strategietraject

Aaltje Vincent

Wil je samen met je collega’s intensief stilstaan bij Candidate Experience 3.0; het perspectief van de sollicitant? En willen jullie snel vervolgstappen zetten waarbij ik jullie intern begeleid? Dat kan met het Candidate Experience 3.0 Strategietraject met Aaltje Vincent.

Het Candidate Experience 3.0 Strategietraject bestaat uit:

 • De Candidate Experience 3.0 Scan (deze vullen jullie voorafgaand aan de strategiesessie in)
 • Een live Candidate Experience 3.0 Strategiesessie met al jullie experts (aan de hand van mijn werkboek)
 • Candidate Experience 3.0 Consultancy (opvolging Strategiesessie)
 • Candidate Experience 3.0 Inspiratiesessie voor een succesvolle inzet en duurzame impact van jullie Candidate Experience 3.0.

Candidate Experience 3.0 is de vertaling van mijn decennialang werken met tienduizenden sollicitanten naar het aantrekken van de beste kandidaten.

Mijn handvat voor Candidate Experience 3.0 zijn deze drie stappen. Waarbij ik naar solliciteren kijk vanuit de sollicitant:

 1. Ga ik solliciteren?
 2. Word ik uitgenodigd?
 3. Het sollicitatiegesprek, kies ik voor dit werk?

Door deze drie stappen toe te passen leer je alle aspecten van een integrale aanpak. Gelardeerd met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment. Van jobcrafting tot ‘zelfselecterende’ vacatureteksten. Van enthousiasmeren tot reageren. Van een vloeiend verloop van het interne proces tot en met de contractondertekening. Zodat jij de beste kandidaten aan tafel krijgt. Al deze aspecten ondersteun ik met actuele voorbeelden uit de praktijk van sollicitanten en recruitment.

Wil je meer informatie? Download de complete brochure of boek een afspraak in: koffie met Aaltje. Ik spreek je er graag over!

De intensive heeft de snelste én grootste impact als álle interne en externe stakeholders deelnemen, denk aan:

 • HRM’ers en P&O’ers
 • Vacaturehouders, leidinggevenden en directie
 • Corporate recruitment
 • Bureaurecruitment, intercedenten en consultants van jullie samenwerkingspartners
 • Communicatiemedewerkers
 • Marketingmedewerkers
 • Ondersteunende staf

Optioneel: Candidate Experience 3.0 Inspiratiesessie

In het succesvol implementeren van de Candidate Experience 3.0 is draagvlak en enthousiasme van álle leidinggevenden als vacaturehouders essentieel. Leidinggevenden hebben samen met hun teams een cruciale rol in het aantrekken van nieuwe collega’s. Tijdens de Inspiratiesessie neem ik hen als vacaturehouders mee in alle aspecten in de drie fasen van de sollicitant. De ervaring leert dat als iemand vanuit de top van jullie organisatie bij deze inspiratiesessie aanwezig is en spreekt, de impact het meest optimaal is. De Candidate Experience 3.0 Inspiratiesessie is optioneel.

Het strategietraject is bij voorkeur op locatie. Online is ook mogelijk, maar live is de intensiteit en de impact groter. De bijeenkomst vindt plaats op een locatie naar jullie keuze (locatiekosten zijn voor eigen rekening). Je kunt het Strategietraject ook in mijn werkstudio in Almere-Duin houden, mits het gezelschap uit maximaal 8 personen bestaat.

“Aaltje heeft ons in een dagdeel 'overspoeld' met suggesties en ideeën om het wervingsproces voor onze doelgroep nog verder te optimaliseren en uit te bouwen. En dit allemaal vanuit het perspectief van de kandidaat. Soms confronterend maar vooral leerzaam en nuttig, we gaan hier ons voordeel mee doen!” Henk-Jan Scholten, Corporate Recruiter bij Rijk Zwaan
“Al eind vorig jaar mochten wij bij @korianNL kennismaken met Aaltje. Met een aantal collega’s van HR, recruitment en het MT werden wij geïnspireerd door haar enthousiasme en expertise over de candidate experience. Dat leidde tot een “Marshall plan” voor onze aanpak. Ook gunden wij alle Locatiemanagers zelf ook te worden geïnspireerd door Aaltje en niet uit tweede hand. Gisteren vond deze sessie plaats als onderdeel van de themamiddag arbeidsmarkt. Het was opnieuw een groot succes. Dank je wel Aaltje voor het delen van jouw brede kennis die ons weer verder op weg helpt onze sollicitanten in het hart te raken. ” Monique Tent
“Waardevolle coachingsessie vanmiddag met loopbaanexpert Aaltje Vincent. Haar kennis over solliciteren en werven is superrelevant nu zoveel sectoren zitten te springen om goede collega's. 'De tijd dat je slordig met sollicitanten kan omgaan is voorbij.' Het mooie van mijn werk is dat ik met zoveel verschillende professionals aan tafel zit en elke keer ook iets leer. Dankjewel Aaltje!” Maria Punch, stemcoach & presentatietrainer
“Wat werd het een toffe bijeenkomst. Aaltje wist de zaal te boeien en heeft veel ogen geopend door een inkijkje te geven in de “wereld” van de sollicitant. Haar parate kennis, bevlogenheid en talrijke voorbeelden maakten dat onze leden een topochtend hebben gehad.” Anneke van Dixhoorn, Projectleider bij Transvorm
“Wat een vakvrouw is ze! Slim, scherp en gevat. Ze weet waar ze over praat en leest zich ontzettend goed in. Ze kent de organisatie, weet wat er speelt, en kan op een hele fijne manier schakelen tussen de verschillende niveaus.” Jessica Jorritsma, Corporate Recruiter a.i. bij Zorggroep Apeldoorn e.o.
“Kijken vanuit een sollicitant, klinkt heel normaal en logisch, maar waarom deed ik dat nooit?! Zaken die wij goed voor elkaar hebben, zie ik als normaal, maar een sollicitant weet dat niet, dus moet je die wel benoemen!” Martine van der Meijde, HR Advisor bij MPS Systems

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor In-company Candidate Experience 3.0 Strategietraject
Beschrijf in het kort waarvoor u een offerte wilt aanvragen.

Schrijf een aanbeveling voor In-company Candidate Experience 3.0 Strategietraject
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!