Alle artikelen

Ken jij dé drie manieren om aan de sollicitatietafel te komen?

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 04 maart 2019 Categorieën: Arbeidsmarktklaar, Je cv, LinkedIn, Sollicitatiegesprek

Ken jij dé drie manieren om aan de sollicitatietafel te komen? De drie manieren waarop werkgevers jou zoeken? Ik geef je tips om ze slim te benutten.

  1. Adverteren en hopen op goede reacties

In recruitmentjargon noemen ze dat de ‘post & pray methode’. Als je het internet afspeurt vind je alle vacatures die online staan en hoppa, je kunt reageren met je cv. Of, steeds vaker, doe je dat supersimpel met je LinkedIn-profiel. De basis is je LinkedIn-profiel. Heb jij je profiel al geüpdatet met mijn nieuwste checklist? Wist je dat je op LinkedIn ook kunt zoeken naar vacatures binnen de Content? Dat doe je zo: type het woord vacature en de functie die je zoekt tussen aanhalingstekens en klik dan op Content. En daar zijn ze!

 

  1. Via het netwerk van medewerkers van een bedrijf(referral recruitment)

Deze weg naar de sollicitatietafel is zo oud als de weg naar Rome en ook de meest succesvolle. De mensen die nú het werk doen dat jij wilt – en hun collega’s – weten het allereerst of er een ‘nieuwe’ nodig is. Zelfs nog voordat de vacature ook maar ergens online komt, kunnen zij je al vragen of je koffie wilt komen drinken! Het spreekt voor zich dat ook LinkedIn onmisbaar is om via je netwerk aan tafel te komen. Deze weg is zó effectief: je krijgt goede kandidaten tegen superlage kosten aan tafel. Daarom rollen steeds meer werkgevers hiervoor zelfs een beloningsprogramma uit.

Natuurlijk kun je 1. en 2. ook combineren. Zie je ergens een vacature, kijk dan op LinkedIn of je er iemand kent en vraag hem of haar persoonlijk of zij je kunnen helpen om aan tafel te komen!

 

  1. Door te zoeken (sourcen)

Jouw vakmanschap wordt gezocht. Werkgevers speuren het internet af naar goede LinkedIn-profielen en cv’s. Dit is een vak apart: steeds meer selecteurs zoeken actief naar goede kandidaten op LinkedIn én verleiden hen om te komen praten. Soms ook in combinatie met 2. In zo’n geval vraagt de recruiter aan jouw connectie of zij aan jou willen vragen of je eens koffie wilt komen drinken. Dus vraag jezelf af: ben jij vindbaar en benaderbaar? Je contactgegevens zijn alleen zichtbaar voor je connecties, noem ze daarom ook in je Samenvatting. Je vakmanschap wordt gezocht op je huidige functietitels! Gebruik jij de goede functietitels en zoekwoorden die zij gebruiken om jou te vinden? Heb je op LinkedIn een compleet profiel? Ben je geconnect met degene die jou zoekt op LinkedIn? Als dat zo is, sta je bovenaan in hun zoekresultaten! Gebruik mijn checklist voor een tiptop profiel!

Wil je alles weten over hoe werkgevers werven? Wil je succesvolle voorbeelden horen? Kom dan 5 april naar het seminar ‘De allerbeste kandidaten aan de sollicitatietafel’ in Bussum. Roeland van Laer spreekt over de succesvolle via-via werving via trotse collega’s bij Alliander en Toine Latour over de pijlsnelle selectie – binnen een dag! – bij de Belastingdienst. Jacco Valkenburg laat LIVE zien hoe een recruiter zoekt. Jacco is recruitment architect en co-auteur van onze bestseller Solliciteren via LinkedIn, waarvan in februari de nieuwte 16e druk is verschenen. En ik neem HR en recruitment mee in wat de sollicitant nu echt beweegt in het solliciteren. Nicol Tadema-De Voor is onze verbindende middagvoorzitter.

Dit seminar is voor loopbaan-, recruitment- en HR-professionals en iedereen die binnen een organisatie met solliciteren te maken heeft. Wees erbij en je hoort succesvolle voorbeelden en hun slimme tips!

Vier topsprekers voor een investering van € 177,- excl. btw. Mis het niet en meld je nu aan. Bij uitstek een seminar om samen met je collega’s te bezoeken! Daarom bieden we een mooie korting aan als je met meer collega’s komt: bij 3 deelnemers uit één organisatie, is het 4e ticket geheel gratis.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Ken jij dé drie manieren om aan de sollicitatietafel te komen?
Schrijf een aanbeveling voor Ken jij dé drie manieren om aan de sollicitatietafel te komen?
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!