Alle artikelen

Beschikbaar voor carrièrekansen

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 11 juni 2020 Categorieën: Jobmarketing 3.0, LinkedIn

‘Aaltje, heel gek, ik vul mijn functietitels bij ‘Beschikbaar voor carrièrekansen’ in het Nederlands in en dan maakt LinkedIn er Engelse functietitels van?! Heel irritant. Hoe zit dat?’ Deze vraag kreeg ik in m’n spreekuur.

Kijk, op de afbeelding zie je wat er op het profiel zichtbaar is. En nadat je klikt op ‘Alle details weergeven’ zie je wat diegene zelf aan functietitels heeft ingevuld.

Het zit zo: het onderdeel ‘Beschikbaar voor carrièrekansen’ is zichtbaar voor iedereen als je dat zo hebt ingesteld bij Alle LinkedIn-leden. Of je kiest voor Alleen recruiters. Mensen die ‘Recruiter’ van LinkedIn gebruiken, een LinkedIn-product dat veelal door grote werkgevers wordt gebruikt.

Omdat LinkedIn Recruiter in het Engels werkt vertaalt LinkedIn het. Zo simpel is het. Zij zien bij hun zoekresultaten in een aparte kolom degenen die dit hebben aangevinkt.

Belangrijk om te weten is dat je niet gevonden wordt op de functietitels die je in deze sectie vermeldt. Het is alleen zichtbaar. Dat is een belangrijk verschil.

Dus: herhaal de functietitels waarop je gevonden wil worden in je ‘huidige functie’. Daar zoeken recruiters op. Dat is het veld waar zij hun zoektocht beginnen.

Dank aan Jacco Valkenburg, co-auteur van Solliciteren via LinkedIn, voor zijn input voor dit bericht!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Beschikbaar voor carrièrekansen
Schrijf een aanbeveling voor Beschikbaar voor carrièrekansen
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!