Alle artikelen

Werkzoekend? Laat het Recruiters weten, ook op LinkedIn!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 20 september 2009 Categorieën: Algemeen, Jobmarketing 3.0, LinkedIn

Werkzoekend? Laat het Recruiters weten, ook op LinkedIn!

Per 1 oktober 2009 treedt de nieuwe telemarketing wetgeving in werking. Reden voor Jacco Valkenburg, mijn coauteur van Solliciteren via LinkedIn, om de OPTA om verduidelijking voor recruiters te vragen. De uitgebreide reactie van de OPTA kunt u raadplegen op www.recruitingroundtable.nl.

Samengevat: Voor recruiters gaat het bij de vraag of zij een sollicitant mogen bellen zonder het bel-me-niet register te raadplegen om het volgende:
“Slechts wanneer een consument uitdrukkelijk en ondubbelzinnig verzoekt om communicatie is het niet nodig het register te raadplegen.” Dus, als een consument zijn cv achterlaat met het nadrukkelijke verzoek om gebeld te worden voor een eventuele baan, dan hoeft niet het bel-me-niet register te worden geraadpleegd.

Het is immers duidelijk waar de consument voor gebeld wil worden: een baan. Datzelfde geldt voor andersoortige opdrachten: als een individu zijn telefoonnummer op een website vermeldt voor freelance klussen, dan mag hij “gewoon” gebeld worden voor freelance klussen ook al staat hij/zij in het BMN-register.

Als loopbaanprofessional zie ik in deze nieuwe wetgeving een bekrachtiging dat zij die in zijn om voor nieuw werk benaderd te worden, om dit klip-en-klaar en helder aan te geven. Vaak ervaar ik hier een typisch Nederlandse schroom, deze wet noopt een ieder ertoe om over deze schroom heen te stappen. En om expliciet te zijn, expliciet ook in wat voor soort functie/klus jij benaderd wenst te worden.

Op LinkedIn staat de optie ‘Career Opportunities’ (carrièrekansen) bij contact informatie onderaan je profiel STANDAARD aangevinkt. Met Career Opportunities laat je weten dat je openstaat voor berichten over vacatures of freelance opdrachten. Ofwel je bent een Potential Employee (potentiële medewerker), zoals LinkedIn dit als zoekterm heeft gedefinieerd. Het aanvinken van Career Opportunities is daarmee voor werkzoekenden cruciaal. Recruiters kunnen hen via Advanced Search, zoeken op de categorie Potential Employees. Recruiters vinden dan degene die Career Opportunities hebben aangevinkt en zij voelen zich vrij om je te benaderen, ook na 1 oktober 2009!

Tip1. Wil je benaderd worden voor nieuw werk of opdrachten? Check of je op LinkedIn de optie Career Opportunities hebt aangevinkt bij je contactinformatie!

Tip 2. Maak het de recruiter makkelijk en vermeld ook je telefoonnummer!

Aaltje Vincent

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Werkzoekend? Laat het Recruiters weten, ook op LinkedIn!
Schrijf een aanbeveling voor Werkzoekend? Laat het Recruiters weten, ook op LinkedIn!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!