Alle artikelen

De 5 belangrijkste LinkedIn tips voor de werkzoeker

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 26 mei 2012 Categorieën: Jobmarketing 3.0, LinkedIn, Sollicitatiegesprek
  1. Als je op zoek bent naar een andere baan en je wilt die ook via-via vinden moet je als eerste zorgen dat je LinkedIn-profiel 100% compleet is met de juiste trefwoorden.
  2. Beschrijf kort waarvoor je inzetbaar bent in je samenvatting en presenteer jezelf als een oplossing voor een bepaald probleem.
  3. Breng de voor jou relevante arbeidsmarkt in kaart: als je weet bij wat voor soort organisatie je wilt werken, kun je opzoeken welke bedrijven in jouw regio actief zijn en op LinkedIn kijken of je iemand kent die bij een van die bedrijven werkt, of die iemand kent die je bij dat bedrijf kan introduceren.
  4. Het gaat er niet alleen om wie jij kent maar ook wie jou kent. Leg connecties met zoveel mogelijk mensen die je mogelijk kunnen helpen met je zoektocht en schroom niet om contact te leggen met personen buiten je eigen umfeld want die zijn mogelijk waardevoller dan de mensen die je al kent.
  5. Wees actief, elke dag 9 minuten (http://youtu.be/NTBkSwobbac), want bij netwerken horen acties als het doorgeven van informatie, ideeën en contacten van de ene persoon aan de andere en vervolgens aan nog meer mensen.

Mei 2012 Jacco Valkenburg en Aaltje Vincent

Auteurs ‘Solliciteren via LinkedIn’, het best verkochte sollicitatieboek van Nederland sinds publicatie in 2009, 7e druk.

Zie voor actueel LinkedIn nieuws www.solliciterenvialinkedin.nl

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor De 5 belangrijkste LinkedIn tips voor de werkzoeker
Schrijf een aanbeveling voor De 5 belangrijkste LinkedIn tips voor de werkzoeker
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!