Alle artikelen

Solliciteren via LinkedIn en Jobmarketing tot de best verkochte sollicitatieboeken 2010 in Nederland!

jobmarketing 3.0
Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 28 november 2010 Categorieën: Jobmarketing 3.0, Sollicitatiegesprek

In oktober 2009 verscheen Solliciteren via LinkedIn geschreven door Aaltje Vincent, senior-loopbaan professional/jobmarketeer en Jacco Valkenburg, international recruitment consultant en pionier in het werven via LinkedIn.

In de categorie ‘management literatuur’ hebben we daarmee in 2010 de respectabele zestiende plaats in Nederland behaald. In de categorie ‘solliciteren’ zijn we daarmee het best verkochte boek.

De eerste recensies waren lovend, waaronder:
‘De auteurs brengen hun boodschap zonder meer overtuigend. Aan het einde van het boek ontstaat bij de lezer toch een soort schaamte over het niet gebruiken van een potentieel dat voor het oprapen ligt.’ M&L, managementboek.nl.

‘Er zijn meer handboeken over LinkedIn geschreven, maar Vincent en Valkenburg leggen uiterst begrijpelijk […] uit hoe LinkedIn werkt en wat de kracht van te systeem is’ NRC Handelsblad.

Het boek vond zowel online als offline goed zijn weg naar de lezers verdeeld naar de volgende verkoopkanalen:
• 33 % online (managementboek.nl en bol.com)
• 33 % via alle Selexyz boekwinkels in heel Nederland
• 19 % via de overige boekhandels
• 15 % direct vanaf de uitgever met inkoopkorting bij aanschaf van grote aantallen.

Om in beeld te komen voor nieuw werk draait het om gevonden worden voor werk en om vacatures vinden. Jacco en ik zijn zeer verheugd over het feit dat zoveel lezers LinkedIn nu gebruiken om gevonden te worden voor werk via hun netwerk of doordat recruiters hen nu op trefwoord weten te vinden. Ook weten lezers nu waar zij in groepen vacatures kunnen vinden in de voor hen onmisbare groepen, in de updates van de voor hen relevante recruiters en met Jobs/SimplyHired.

LinkedIn is een investering in de rest van ieders werkleven!, men zal immers nog vaak nieuw werk gaan zoeken.

En last-but-not-least is Aaltje ook verheugd van lezers te horen dat Solliciteren via LinkedIn vaak in ‘duo’ wordt aangeschaft met haar eerste succesvolle boek ‘Jobmarketing, Werk vinden, zo pak je het aan’. Dit boek staat op nummer 4. van de best verkochte sollicitatieboeken in 2010 in NL.
Solliciteren via LinkedInJobmarketing, Werk vinden

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Solliciteren via LinkedIn en Jobmarketing tot de best verkochte sollicitatieboeken 2010 in Nederland!
Schrijf een aanbeveling voor Solliciteren via LinkedIn en Jobmarketing tot de best verkochte sollicitatieboeken 2010 in Nederland!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!