Alle artikelen

Sollicitatiegesprekken doe je zo

Aaltje Vincent
Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 18 november 2015 Categorieën: Algemeen, Sollicitatiegesprek

Je bent uitgenodigd voor het sollicitatiegesprek. Gefeliciteerd! Of je nu extern of intern solliciteert, het alweer wat langer geleden is dat je je laatste sollicitatiegesprek gevoerd hebt, recent te horen kreeg dat de keus toch niet op jou gevallen is, of gewoon onzeker bent over dit gesprek: dan is dit boek voor jou geschreven.

Sollicitatiegesprekken doe je zo!

9789000347773_download omslag def Sollicitatiegesprekken
Voorwoord en acht cases in pdf downloadbaar verderop in dit artikel.

Uitgenodigd zijn betekent dat de werkgever er nu al van uitgaat dat jij wellicht de oplossing bent voor zijn probleem. Én dat je meer dan 95% van alle sollicitanten achter je hebt gelaten. Echt geweldig, gun jezelf vooral eerst dit gevoel. Je bent een enorme stap verder gekomen dan alle anderen.

In het sollicitatiegesprek komt het erop aan dat jij laat zien dat je de allerbeste kandidaat bent. Goed dat je je hierop professioneel wilt voorbereiden met dit boek. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Waarom een compleet boek over het sollicitatiegesprek?

Dat is simpel. Hoe je ook de vacature hebt gevonden en hoe je ook in beeld bent gekomen bij de werkgever, het sollicitatiegesprek geeft altijd de doorslag. En op dit gesprek kun je je voorbereiden: hoe meer, hoe beter. Je hebt luttele seconden voor je eerste indruk en aansluitend veelal een halfuur tot een uur voor het gesprek. Een gesprek waarin jullie elkaar willen leren kennen. Een gesprek dat draait om de dialoog en waarbij geldt: hoe meer vragen jijzelf stelt, hoe beter het contact. Dat is waar een sollicitatiegesprek om draait: contact maken!

De gebruikelijke weg is dat je begint met het eerste sollicitatiegesprek, gevolgd door een tweede gesprek en eindigt met het gesprek over de arbeidsvoorwaarden. Voor ieder van deze gesprekken neem ik je mee in een grondige voorbereiding, zodat jij op jouw eigen en unieke wijze contact kunt maken en kunt laten zien dat jij dé ideale kandidaat bent.

Van de gebruikelijke weg wordt steeds meer afgeweken. Het is goed om te weten wat er allemaal aan preselectie mogelijk is vóórdat je daadwerkelijk met de werkgever (de eindbeslisser) persoonlijk in gesprek gaat. Denk daar bij aan een gesprek met een intercedent of recruiter van een werving- en selectie-bureau, een online-assessment, videosollicitatie en het telefonische interview. In dit boek lees je alle ins-en-outs over deze wegen naar het sollicitatiegesprek bij de werkgever en hoe jij je daarop optimaal voorbereidt.

Een boek over sollicitatiegesprekken is niet compleet zonder de selecteurs zelf aan het woord te laten. En ik ben dan ook blij dat ik acht cases met je kan delen van werkgevers die jou een unieke kijk in hun keuken geven; van intern solliciteren en uitzendbureau tot headhunting en solliciteren met video.

De acht cases deel ik vanzelfsprekend ook hier graag met je. In pdf downloadbaar.

Heb je overmorgen het sollicitatiegesprek, en nog maar weinig tijd voor je voorbereiding? Of pas volgende week, en daardoor meer voorbereidingstijd? In dit boek neem ik je stap-voor-stap mee in alle finesses van je optimale voorbereiding in beide situaties. Daarbij word je geholpen met:

foto symbolen 4Ik wens je alle succes! En ik hoor vanzelfsprekend erg graag wat het boek je brengt. Laat het me weten op Twitter @aaltjevincent of via www.aaltjevincent.nl.

Houdt mijn nieuwsblog en social media in de gaten voor de publicatie van de volgende cases in de komende weken!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Sollicitatiegesprekken doe je zo
Schrijf een aanbeveling voor Sollicitatiegesprekken doe je zo
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!