Alle sessies

Training Advanced Jobmarketing 3.0

Aaltje Vincent

Tijdens deze uitgebreide 4-daagse Advanced Jobmarketing 3.0 Training voor Loopbaanprofessionals maak je kennis met de actuele ontwikkelingen van jobmarketing. En je leert hoe je werkzoekenden moet begeleiden op basis van deze kennis. Je doet veel praktijkervaring op. Een must voor iedereen die werkzoekenden intensief begeleidt naar nieuw werk. 

Wil jij als loopbaanadviseur je cliënt:

 • werk leren veroveren vanuit álle actuele jobmarketingtechnieken?
 • een jobmarketingtraject op maat aanbieden?
 • duurzaam succesvol resultaat laten halen, voor nu en later in zijn loopbaan?
 • en wil je jobmarketing-groepstraining geven en intervisie daarop?

Schrijf je dan nú in voor de – vernieuwde – Jobmarketing 3.0 Training voor Loopbaanprofessionals!

Jobmarketing 3.0 onderscheidt zich van iedere andere methode, doordat je leert hoe je jouw cliënt in zijn eigen arbeidsmarkt laat stappen. Het resultaat daarvan is dat jouw cliënt niet gaat afwachten en reageren, maar zelf het heft in handen neemt!

Beoordeeld met een 9 in de evaluaties. En met een 9,6 op de onafhankelijke vergelijkingssite Springest.nl.

Als loopbaanprofessional is het je doel je cliënt te begeleiden naar een helder omschreven focus voor de volgende functie. Deze functie is getoetst aan de realiteit, het zelfbeeld is congruent en de cliënt is ‘fris, overtuigend en krachtig’.

Met andere woorden, de cliënt is arbeidsmarktklaar. De volgende fase is die van jobmarketing, het veroveren van de functie op de arbeidsmarkt. Om dit te realiseren moet je als coach thuis zijn op veel gebieden. Je moet uiteraard kennis hebben op je vakgebied, maar daarnaast didactisch vaardig zijn, kunnen sturen op gedrag en de coachklant enthousiasmeren voor zijn/haar doel.

Drie dimensies

De Advanced Jobmarketing 3.0 Training traint vanuit drie dimensies:

 1. Kennis van de bepalende kernelementen in jobmarketing, inclusief actuele trends en ontwikkelingen
 2. Competenties in het begeleiden van de cliënt
 3. Praktijkervaring

Welke vaardigheden heb je hierbij nodig?

Hoe zorg je ervoor dat:

 • Je cliënten de oefeningen efficiënt uitvoeren en zich de benodigde vaardigheden eigen maken?
 • Je verhaal helder overkomt en leidt tot inspiratie en bemoediging?
 • Jij je klanten stimuleert zelfstandig te werken zonder als politieagent op te moeten treden?

Dit zijn vragen waar tijdens de training op wordt ingegaan. Theoretische achtergronden worden kort behandeld en veelvuldig afgewisseld met praktische oefeningen. Door te oefenen in concrete gespreks- en oefensituaties doe je ervaring op in het geven van adequate feedback op het gedrag van je cliënten. Wat is effectief voor jou als professional in het stimuleren van passend gedrag in deze fase van loopbaanbegeleiding? Hoe versterk je de persoonlijke presentatie van je cliënten?

De onderwerpen van de training

 • Do’s en don’ts tijdens jobmarketing en coaching
 • Didactische principes
 • Houding van de coach
 • Belang van effectieve communicatie
 • Schakelen tussen de rol van coach, begeleider, expert en ‘advocaat van de duivel’

In de training is veel tijd en ruimte ingebouwd voor oefening en uitwisseling:

 • je kunt eigen praktijkcases inbrengen;
 • je leert omgaan met (kritische) vragen;
 • we kijken naar vanuit welke visie jij met je klant werkt;
 • en je leert omgaan met successen, teleurstellingen en weerstand.

Behaalde resultaten na afloop

Na afloop van de training heb je een effectieve stijl van coaching in de fase van jobmarketing. Je weet de stof op een didactisch verantwoorde manier te brengen en hebt gevoel voor het stimuleren en confronteren van de coachklant. Je hebt inzicht in je eigen stijl als begeleider en trainer en je weet hoe jij je eigen kwaliteiten het beste kunt aanwenden om de coachklant tevreden te stellen.

De 4-daagse Jobmarketing 3.0 Training is speciaal voor

 • loopbaanprofessionals;
 • adviseurs van mobiliteits-, employability- en loopbaancentra;
 • adviseurs werk bij het UWV en gemeenten.

die up-to-date kennis, coachingsvaardigheden in de jobmarketing en verdieping met collega’s zoeken.

Certificaat

De training wordt afgerond met een certificaat van deelname.

Studiepunten Noloc

Voor deze training ontvang je van Noloc minimaal 17 studiepunten.

Praktische gegevens

 • Data najaar 2020: vrijdag 30 oktober, vrijdag 20 november, vrijdag 11 december en vrijdag 15 januari (2021)
 • Tijden: ontvangst om 9.00, start van 9.30 tot 16.30 uur
 • Groepsgrootte: maximaal 8 deelnemers

Investering

De investering in deze 4-daagse training Advanced Jobmarketing  bedraagt € 2.895,-, excl. 21% btw. Dit bedrag is inclusief:

 • alle boeken van Aaltje Vincent en actuele vakliteratuur over recruitment.
 • locatiekosten, koffie, thee, fris en een verzorgde lunch.
 • locatie: centrale locatie in het midden van het land

Download de complete brochure en ik spreek je er graag over!

“[...] Aaltje is enthousiast, brengt het met veel voorbeelden, heldere uitleg, humor en de oefeningen maken de toepassing in de praktijk makkelijker. Ik heb veel geleerd in die 4 dagen en pas alles meteen toe!” Carolina van Rooy, loopbaancoach
“Ik ben nu veel beter in staat mijn kandidaten te begeleiden, en weet waarover ik het heb, zodat ook mijn kandidaten daadkrachtiger zijn. De training geeft zeer duidelijke handvatten, oefeningen en voorbeelden.
Angela Mutsers, HR Projectmanager bij Signify
“Ze is soms (functioneel) confronterend, maar tegelijkertijd voel je haar oprechte betrokkenheid. Een verademing tussen alle "zweef"trainingen die in ons vakgebied ook voorkomen.” Kirsten van Til, Bestuurder ACE
“[...] Wat Aaltje feitelijk doet zou je ’evidence based werken in recruitment’ kunnen noemen: alles wat ze vertelt en doet is gebaseerd op praktijk en onderzoek. Pas je je niet aan bij de recruiter die het spel bepaalt? Prima, maar je staat wel 2-0 achter.

Wat me naast haar vakkennis inspireert is de wijze waarop ze met haar vak om gaat. Ze heeft het over het moderne werknemerschap waarbij je eigenlijk een ‘mini-ondernemer’ bent geworden: zelf verantwoordelijk voor je professionaliteit, je marktwaarde èn je marketing. Zelf is Aaltje een voorbeeld van die moderne professional: met de poten in de klei en voortdurend bezig haar kennis en vaardigheden te ontwikkelen en te delen in het werk waarvoor ze passie heeft.”
Daniël Hartman, jobmarketeer, arbeidsmarktprofessional, trajectconsulent, trainer en jobhunter bij Deventer Werktalent
“Aaltje Vincent opende mijn ogen door in haar Advanced Jobmarketing Training voor Loopbaanprofessionals een scherp en helder onderscheid neer te zetten tussen de begrippen ‘arbeidsmarktklaar’ en ‘niet-arbeidsmarktklaar’. Met dit onderscheid wordt het werken met een loopbaancliënt direct veel gerichter en efficiënter.
Aaltje leerde me bewust te zijn van mijn positie als loopbaanprofessional door de ogen en de oren van de arbeidsmarkt te durven zijn. Daar is lef voor nodig. Dank, Aaltje voor je vaste vertrouwen in mij en mijn groepsgenoten om echt te gaan staan voor het vak Loopbaanprofessional! ”
Saskia Cohen, systemisch loopbaancoach
“Zelf ben ik helemaal lyrisch van haar cv sessies. Deze blijken in loopbaantrajecten zeer waardevol en daar heb ik al veel resultaten mee behaald. Kortom een echte aanrader deze training!” Eva Klat, Mobiliteitsmanager
“Direct toen ik het boek Jobmarketing 2.0 van Aaltje in handen had was er al een klik met haar gedachtegoed. Dit werd alleen nog maar versterkt in haar zeer praktische training Advanced Jobmarketing voor Loopbaanprofessionals.
De gedrevenheid en het enthousiasme waarmee Aaltje de training verzorgt werkt aanstekelijk!”
Barbara Martinus, ontwikkelpartner, senior coach loopbaan en leiderschap, gelukkig werken coach en netwerkspecialist
“Aaltje biedt loopbaanprofessionals een heel eigen visie op het begeleiden van cliënten naar de arbeidsmarkt en die draagt ze met verve uit. Als collega, trainer en ook gewoon als 'mens' weet ze me al jaren te inspireren. Haar masterclasses zijn een must voor onze collega's.” Frank van der Mijn, executive coach, loopbaanprofessional, trainer en docent
“Aaltje is een erg gedreven trainer die je echt even uit je comfort-zone durft te halen, maar je hier ook in begeleidt. Ze heeft een duidelijke kijk op de arbeidsmarkt die ze onderbouwt met haar ervaringen, maar ook leert ze graag van anderen en volgt ze allerlei onderzoeken.” Annemieke Rexwinkel-Pelgrom, netwerkverbinder, trainer en loopbaancoach
“Door alle oefeningen zelf uit te voeren, merk je wat je aan kennis en ervaring hebt en dat geeft een gevoel van trots. Datzelfde gevoel wil ik ook mijn kandidaten meegeven! Van mij krijgt deze training een 10.” Nicole van Waes, coach, trainer en loopbaanprofessional bij Briks Advies
“Een zeer waardevolle training waarbij ik als ervaren loopbaanadviseur op scherp ben gezet als het gaat om het veroveren van werk. Dat vraagt in de huidige tijd en arbeidsmarkt een andere, meer to the point gerichte, benadering. Deze training heeft mij de tools en de inzichten gegeven, zodat ik dit daadwerkelijk vanaf vandaag, met medewerkers, anders kan doen. ” Joke de Waal-van Hees, loopbaanprofessional en werkgelukdeskundige
“[...] Aaltje Vincent is wel een echte vakvrouw waar het gaat om het maken van een cv met de juiste triggers, die perfect aansluiten op een vacature. Ook de levensloop van een vacature vond ik een echte eye-opener.” Titia Lont, senior bestuurderscoach

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Training Advanced Jobmarketing 3.0
Schrijf een aanbeveling voor Training Advanced Jobmarketing 3.0
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!