Alle artikelen

LinkedIn rocks! Heb jij ‘Connecties van’ FILTERS al ontdekt?

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 02 mei 2018 Categorieën: Algemeen, LinkedIn

LinkedIn heeft sinds enkele weken iets héél handigs. Heb jij het al ontdekt? Het geeft je – gratis – op  een presenteerblaadje de connecties van jouw connecties op de filters die jij wilt. Hoe geweldig is dat!?

Ik neem je mee in een voorbeeld. Stel je wilt een carrièreswitch naar recruitment en je doel is een netwerkafspraak maken met een recruiter, dan is het cruciaal dat je een naam van iemand hebt die jij mag gebruiken als je contact met hen legt.

Op LinkedIn kan ik simpelweg zien welke recruiters mijn connectie Jacco Valkenburg kent. Bij 1 zoek ik op recruiter, bij 2 in ‘Personen’ en bij 3 kan ik de handige LinkedIn-filters gebruiken. Omdat ik wil netwerken met iemand die nú recruiter is, type ik recruiter in bij 4 ‘Functietitel’ (want dat is het ‘huidige functie’ veld) en Jacco’s naam bij 5 ‘Connecties van’.

Zo kan ik in luttele seconden het recruitersnetwerk van Jacco zien. En iemand uitkiezen met wie ik graag wil netwerken. Wel vraag ik Jacco eerst hoe goed hij deze persoon kent en of ik zijn naam mag gebruiken als ik diegene bel. Of mail. Of spreek op een recruitmentcongres.

Je ziet dat ik bij ‘Alle filters’ ook had kunnen zoeken op ‘Huidige bedrijven’ en/of op ‘Locaties’ als ik wilde weten of Jacco een corporate recruiter kent bij de HEMA in Amsterdam. Bijvoorbeeld omdat ik een warme aanbeveling wil van Jacco, omdat ik daar solliciteer. Dan kan dit ook. Simpel. Snel. Gratis.

Werk veroveren draait om netwerken ‘in real life’ én online netwerken tegelijk. En LinkedIn helpt je daar nu handiger mee dan ooit. LinkedIn rocks! Gebruik het op alle mogelijke manieren. Ook deze nieuwe filter!

Werk veroveren anno nu – open masterclass op 23 juni a.s.

  • Wanneer ben je ‘klaar’ voor nieuw werk?
  • Hoe neem je zelf het heft in handen om nieuw werk te veroveren?
  • Hoe maak jij jezelf écht zichtbaar in jouw vakmanschap?
  • Hoe bouw je aan een netwerk voor nu en de rest van je werkleven?
  • Hoe zet je social media in en wat zijn de do’s & dont’s?
  • Hoe kom je ‘over de tafel’ in het (video) sollicitatiegesprek?

Op zaterdag 23 juni 2018 presenteer ik in De Domstad in Utrecht een uniek programma van 3 uur waarin jij antwoord krijgt op al jouw vragen over werk veroveren anno nu. Eerdere open inschrijvingen werden met gemiddeld een 9 gewaardeerd!

De toegangsprijs van € 97 is inclusief btw, een gratis exemplaar van het boek ‘Jobmarketing 3.0’ (t.w.v. € 17,99) en als extra 3.0-bonus een link naar een on-demand video-interview dat je thuis kunt oefenen en ervaren!

Ik zie je graag op 23 juni in Utrecht! Ben je erbij?

> Meer informatie en aanmelden

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor LinkedIn rocks! Heb jij ‘Connecties van’ FILTERS al ontdekt?
Schrijf een aanbeveling voor LinkedIn rocks! Heb jij ‘Connecties van’ FILTERS al ontdekt?
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!