Alle artikelen

Linkedin’s ‘Open to work’

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 25 juni 2020 Categorie: LinkedIn

BREAKING NEWS! LinkedIn laat ‘Open to work’ (‘Beschikbaar’) nu nog directer zien aan je netwerk. Het was een grote wens van Jacco Valkenburg en mij, om duidelijker zichtbaar te maken aan je netwerk dat je open staat voor nieuw werk en dat heeft nu een nieuwe dimensie gekregen. Tot vorig jaar werd ‘Open To Job Opportunities’ of ‘Beschikbaar voor carrièrekansen’ alleen getoond aan recruiters die het product LinkedIn Recruiter hadden (het top recruiter LinkedIn product).

In een gesprek met LinkedIn-productmanagers bij LinkedIn Benelux september 2019 heb ik laten weten dat je ook de optie zou moeten hebben om dit aan iedereen te tonen. Want je connecties helpen je graag en zoals je weet is de meest succesvolle weg naar de sollicitatietafel via je netwerk. En die optie werd realiteit in november 2019.


Nu gaat LinkedIn nóg een stap verder en toont ‘Open to work’ in je profielfoto, zodat werkelijk iedereen het meteen ziet, zonder dat je profiel eerst bekeken hoeft te worden! Wil jij dit ook? In dit artikel van mij en recruiter Jacco Valkenburg, coauteur van onze bestseller Solliciteren via LinkedIn, lees je er alles over. En natuurlijk heb ik direct dé LinkedIn Checklist voor Solliciteren up-to-date gemaakt.

Ben jij blij met deze optie? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Linkedin’s ‘Open to work’
Schrijf een aanbeveling voor Linkedin’s ‘Open to work’
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!