Alle artikelen

Jobfeed en de goudmijn aan vacatures op LinkedIn, Twitter en Facebook!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 25 augustus 2014 Categorieën: Algemeen, Candidate Experience 3.0, Jobmarketing 3.0, LinkedIn, Social media

Jobfeed trok 22 augustus jl. de conclusie: ‘Tegen de 645.000 werklozen die het CBS in juli heeft geregistreerd, zijn in juli 110.021 vacatures online geplaatst.”, bron: NU.nl

In het veelgelezen RecruitingRoundtable blog is volop op deze conclusie gereageerd, ook door Jobfeed zelf. De trend van meer vacatures klopt, gelukkig. De constatering ‘minder kandidaten per vacature’ klopt niet. Er solliciteren immers ook mensen vanuit een sociaal plan. En meer en meer mensen vanuit een baan, beide groepen worden niet door het CBS gemeten. Beweging op de arbeidsmarkt vergroot juist niet de sollicitatiekansen, zoals Jacco Valkenburg onderschrijft in zijn reactie.

jobfeed

In de Jobfeed meting komen twee groepen vacatures niet voor:
• de vacatures die alleen offline bekend zijn
• de online vacatures die via social media bekend worden gemaakt.

Denk daarbij aan:
• vacatures die mensen zelf in hun LinkedIn update, Tweet of Facebook bericht plaatsen
• vacatures die werkgevers in hun LinkedIn bedrijfsupdate, Tweet of pagina op Facebook plaatsen
• vacatures die gratis in LinkedIn groepen worden geplaatst en vacatures in Facebook groepen.

Deze goudmijn aan online vacatures krijg jij als werkzoeker ‘heet van de naald’ alleen onder ogen als jij de voor jou relevante accounts connect/volgt op LinkedIn, Twitter en Facebook.

Relevant daarbij zijn de updates, tweets en berichten van je targetlist*, dat maakt dat jij meteen kunt reageren als zij de vacature plaatsen! En die van je vakgroepen en van je ‘bekenden’ netwerk.

En…. met goed social media gebruik speel jij je ook in hun aller vizier om gebeld te worden als de vacature net is ontstaan! Zie daarvoor ook de LinkedIn Checklist.

*Targetlist
Je targetlist dat zijn de werkgevers binnen jouw woon-werk afstand waar ze jouw vakmanschap goed kunnen gebruiken. Volg daarbinnen je vakgenoten, zij weten immers als eerste dat er een vacature is. En hun leidinggevenden en HR/P&O. En de intercedenten en recruiters van de bemiddelingsbureaus waar zij mee samen werken. Zij beslissen allen over ‘Wie nodigen we uit op sollicitatiegesprek?’.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Jobfeed en de goudmijn aan vacatures op LinkedIn, Twitter en Facebook!
Schrijf een aanbeveling voor Jobfeed en de goudmijn aan vacatures op LinkedIn, Twitter en Facebook!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!