Alle artikelen

De levensloop van de vacature en solliciteren

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 02 september 2014 Categorieën: Arbeidsmarktklaar, Gratis waardevolle content, Je cv, Jobmarketing 3.0, Sollicitatiegesprek

Vier jaar geleden vindt E. nieuw werk met behulp van alle jobmarketing technieken in haar outplacement traject bij mij.

Haar jaarcontracten werden telkens weer verlengd, tot de derde keer. In 2013 is zij opnieuw werkzoekend en 54 jaar. Nu, per 26 augustus 2014, start zij in een nieuw arbeidscontract. E. belde mij hier enthousiast over op. Tijd voor een lunch, want ik was natuurlijk heel benieuwd hoe zij het nu had aangepakt.

“Meteen toen ik werkzoekend werd heb ik mijn netwerk weer geïnformeerd, zowel mijn privé als mijn zakelijk netwerk en mijn contacten bij de uitzendbureaus. Ook op LinkedIn heb ik het woord ‘beschikbaar’ in de kopregel gezet. In korte tijd wist iedereen dat zij bij een projectmedewerker vacature meteen aan mij moesten denken!

blog E.

Ik ging meer tijd besteden aan mijn vrijwilligerswerk in het filmtheater, bijeenkomsten van De Broekriem bezoeken en bovenal had ik een stevig werk-vind-maatje aan mijn buurvrouw.

Ik heb vele, vele sollicitatiebrieven verzonden. Ik werd meerdere keren uitgenodigd en ook afgewezen. Een collega vrijwilligster werkt bij een omroep en zij stuurde mij een vacature voor een administratieve functie, onder mijn ervaringsniveau, voor 8 uur per week in een oproepcontract. Ik heb meteen gereageerd en werd uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens de sollicitatiegesprekken ontstond er een klik én ook plotseling een vacature voor 36 uur per week. En in dat werk ben ik nu gestart, hoe geweldig!

Ik kan het iedereen aanraden: netwerken, vrijwilligerswerk, De Broekriem, de Vacatureluurs site en een stevig werk-vind-maatje. En altijd gaan praten, werk is werk! Zo kwam ik in beeld op het moment dat de vacature net ‘geboren’ was.
Dit alles had ik al geleerd in 2010, ik hoefde nu alleen het outplacement laatje maar open te trekken!”

De levensloop van de vacature
aaltjeVincentDefWeb

De mensen die nu het werk doen dat jij wilt doen,
weten het eerst dat er een ‘nieuwe’ nodig is.
Sta op hun netvlies.

Beeld zegt meer dan 1000 woorden, daarom heb ik Frank Los gevraagd dit te visualiseren.

Voor alle werkveroveraars en loopbaanprofessionals is de visualisatie van de
‘Levensloop van de vacature’ nu GRATIS downloadbaarAlso for free: the English version.

Ik ben erg blij met dit resultaat en deel het graag met je!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor De levensloop van de vacature en solliciteren
Schrijf een aanbeveling voor De levensloop van de vacature en solliciteren
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!