Alle artikelen

Arbeidsmarktdata: geloof niet klakkeloos alle krantenkoppen! Voor LoopbaanVisie schreef ik hierover 4 artikelen, die ik jou nu cadeau mag doen

Aaltje Vincent
Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 18 januari 2017 Categorieën: Algemeen, Arbeidsmarktklaar, Candidate Experience 3.0

Organisaties als CBS, UWV, Intelligence Group, Jobfeed, ABU, Coosto, De Persgroep en LinkedIn doen onderzoeken naar vacatures en hoe mensen aan de sollicitatietafel komen. Deze onderzoeken komen in de media met koppen als: ‘De 24 meest gevraagde functies’, ‘Groei in aantal vacatures’, ‘LinkedIn blijft het belangrijkste wervingskanaal’ en ‘De belangrijkste aannamekanalen’. Om te voorkomen dat je in de valkuil stapt van deze koppen klakkeloos voor ‘waar’ aan te nemen, schreef ik voor ons vakblad LoopbaanVisie vier artikelen over het duiden van deze arbeidsmarktdata.

Conclusies

Een paar eindconclusies zijn: op jaarbasis zijn er 2,2 miljoen vacatures in het jaar 2015, waarvan 50% via uitzendbureaus/detacheerders wordt vervuld. Wát exact de doorslag geeft in hoe iemand aan de sollicitatietafel komt is niet te onderzoeken. Het is altijd multi-factorieel!

In nagenoeg álle sollicitatieprocedures speelt op enig moment je netwerk op social media en ‘in real life’ een bepalende rol. En dat geldt ook voor je socialmediagebruik.

Cadeau voor jou

Mijn vier artikelen zijn nu te downloaden vanaf mijn website. En ik ben blij dat ik ze nu met iedereen, dus ook met jou als sollicitant of loopbaanprofessional, gebundeld én gratis kan delen. Doe er je voordeel mee!

Alle factoren slim inzetten?!

Wil jij weten hoe je álle factoren slim inzet in het veroveren van nieuw werk? Volg dan een van mijn open trainingen. Natuurlijk geef ik ook in-company trainingen en impactvolle masterclasses van 3 uur over werk veroveren anno nu. Ik spreek je er graag over, mail me op info@aaltjevincent.nl, of bel of app me op 06-30446827.

Persoonlijke, individuele begeleiding kan van één dagdeel tot een volledig jobmarketing-2.0- of outplacementtraject. Bel me op 06-30446827 om te verkennen of ik je de juiste coach voor jou ben.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Arbeidsmarktdata: geloof niet klakkeloos alle krantenkoppen! Voor LoopbaanVisie schreef ik hierover 4 artikelen, die ik jou nu cadeau mag doen
Schrijf een aanbeveling voor Arbeidsmarktdata: geloof niet klakkeloos alle krantenkoppen! Voor LoopbaanVisie schreef ik hierover 4 artikelen, die ik jou nu cadeau mag doen
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!