Alle artikelen

Tips: Recruiters, LinkedIn groepen en nieuw werk

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 09 maart 2011 Categorieën: Algemeen, Candidate Experience 3.0, Jobmarketing 3.0

Voor iedereen die nieuw werk zoekt zijn LinkedIn groepen onmisbaar. Relevante groepen voor je vakgebied vind je op trefwoord (pijltje naast ‘people’ klikken en dan ‘groups’). Van te voren weet je niet welke groepen je echt iets brengen.

Mijn advies is dan ook steek overal een tijdje ‘je neus in’, en kijk of die groep voor jou van toegevoegde waarde is.

In netwerk groepen in het echte leven wordt er gediscussieerd, gekeken ‘wie zijn hier allemaal’, dingen aan elkaar verkocht en ‘baantjes vergeven’. Dat gebeurt ook in LinkedIn groepen: ‘discussions, members, promotions, jobs’

Recruiters zijn altijd op zoek naar goede, nieuwe medewerkers. Zij zitten vanzelfsprekend ook in de relevante groepen. Zij volgen daar de mensen die een discussie starten en zij die er op reageren. Een goede manier om jezelf voor het voetlicht te zetten! Onder ‘jobs’ kunnen zij gratis twee weken een vacature plaatsen. Hun vacature komt dan rechtstreeks in de doelgroep, gratis. Ook bekijken zij natuurlijk bij ‘members’ wie er allemaal lid zijn.

Hoe vind jij de recruiter?

Bij members kun jij ook de recruiters vinden met ‘Search members’ en trefwoord ‘recruiter’ (zie afbeelding). Vervolgens kun jij het profiel van de recruiter bekijken, wees daarbij zichtbaar*. Profileert de recruiter zich als specialist op zijn vakgebied, dan kan een uitnodiging tot linken op zijn plaats zijn. Met bijv. de tekst: “Ik heb je profiel bestudeerd, en ik denk dat wij iets voor elkaar kunnen betekenen omdat ik in ben voor nieuw werk in het vak waarin jij recruiteert”. Als jullie zijn gelinkt kan de recruiter jou volgen in je professionele ontwikkeling via je updates en benaderen voor een baan! Ook kun jij zijn updates volgen, er zijn recruiters die hun vacatures vanzelfsprekend ook in hun updates bekendmaken. Veel succes!

*Instellen: ‘Settings’ – ‘Select what others see when you’ve viewed their profile’.

Meer informatie in Solliciteren via LinkedIn en www.solliciterenvialinkedin.nl

Auteurs Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Tips: Recruiters, LinkedIn groepen en nieuw werk
Schrijf een aanbeveling voor Tips: Recruiters, LinkedIn groepen en nieuw werk
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!