Alle artikelen

Werk vinden via WhatsApp, zó werkt dat

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 24 september 2015 Categorieën: Algemeen, Candidate Experience 3.0, Jobmarketing 3.0, Social media, Sollicitatiegesprek

Nederland kent 9,5 miljoen actieve gebruikers van WhatsApp. WhatsApp heeft een directer, persoonlijk bereik dan welk ‘openbaar’ social medium dan ook. Het wordt voor werk dan ook steeds meer ingezet, lees hoe:

22 sept whatsapp werk
Bron Volkskrant, 9 september 2015

Via je netwerk aanbevolen worden
Via je netwerk aanbevolen worden, een aansprekend voorbeeld daarvan las ik in de Volkskrant van 9 september 2015, zie bovenstaand voorbeeld.

De afspraak maken voor het sollicitatiegesprek via WhatsApp
Ook dat hoor ik van mijn cliënten, afspraken worden ook afgestemd via dit snelle medium. Zie ook het voorbeeld uit de Volkskrant.

Solliciteren met video via WhatsApp
Het solliciteren – als preselectie – dat gaat met video via WhatsApp. Zoals Onboard.nl en Young Capital.nl het doen, zij selecteren op basis van de video’s wie er daadwerkelijk worden uitgenodigd.

22 sept onboard

Vacatures delen via WhatsApp
Vacatures delen met je WhatsApp netwerk, dat kan altijd, met of zonder link.
Het bureau Netwerven maakt het voor de medewerkers van haar opdrachtgevers, zoals Ahold, éxtra makkelijk door dit in te bouwen in hun recruitmentsystemen. Het delen van vacatures – via de webbased WhatsApp – met je eigen WhatsApp netwerk werkt ongekend, zo vertelde Jeroen Kneppers mij. De verklaring hiervoor vindt hij in het besloten, privé karakter van WhatsApp. Het deelt daardoor makkelijker dan via een openbaar social media kanaal, zo is zijn ervaring.

Deze generieke vacaturesite heeft delen via WhatsApp ook als mogelijkheid:

betere foto whatsapp vacaturesite
Bron vacaturebank-nederland.com

WhatsApp instellingen voor werkzoekers
Dit betekent voor werkzoekers dat ook je instellingen, statustekst en foto, op WhatsApp, een professionele indruk moeten maken (net als je voicemail en emailadres).

Oproep: ken je nog meer voorbeelden van werk veroveren met WhatsApp, dan hoor ik ze graag van je, om het weer verder te delen.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Werk vinden via WhatsApp, zó werkt dat
Schrijf een aanbeveling voor Werk vinden via WhatsApp, zó werkt dat
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!