Alle artikelen

Vaardigheden en – nieuw – ook endorsements cruciaal op LinkedIn! Nieuws november 2016

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 21 november 2016 Categorieën: Algemeen, LinkedIn

Vaardigheden zijn cruciaal als zoekwoord en – nieuw – LinkedIn stemt ze ook af op degene die jou bekijkt! Ik neem je mee in hoe het voor je werkt om gevonden te worden voor werk!

 

1-bb-blog-bovenaan-jpg

Zoekwoord
Allereerst gebruikt iedere selecteur functietitels en zoekwoorden om jou hier te vinden. Daarvoor zijn je vaardigheden van oudsher ook cruciaal. Je kunt dit onderdeel niet negeren! Je kunt 50 vaardigheden noemen, noem er zoveel mogelijk. Profielen met minstens vijf vaardigheden worden 17x vaker bekeken onderzocht LinkedIn. Iedereen heeft meer dan 5 vaardigheden, noem ze allemaal! Welke? Je vindt en kiest ze op vier manieren: je haalt ze uit vacatureteksten,

2-bb-blog-zoekwoorden-jpg

je vraagt het aan selecteurs/recruiters en je vakgenoten en je kunt natuurlijk bij je vakcollega’s kijken welke zij gebruiken. Zet zelf de voor jouw vakmanschap belangrijkste bovenaan! HOE je dit technisch doet lees je onderaan met printscreens.

NIEUW: Wanneer je nieuwe vaardigheden aan je profiel toevoegt, zal LinkedIn je zoekwoorden voorstellen die je kunt gebruiken wanneer je een woord of een aantal woorden intypt. Let op: dit wordt vanaf dit najaar uitgerold door LinkedIn in hun app en op de desktop. Als je gebruikerstaal op English staat zul je het eerder hebben.

Onderschrijvingen/endorsements
Vaardigheden kunnen worden onderschreven oftewel ‘endorsed’ door je connecties door te klikken op het +-je.

3-bb-blog-jpg

Zichtbaar met hun foto voor iedereen! Veel endorsements bij je profiel roept zeker iets anders op bij degene die jou bekijkt dan heel weinig. Selecteurs reageren er verschillend op. Begin met endorsements te geven aan je connecties, zoals je collega’s, klanten, opdrachtgevers: waar waardeer je hen in? Dan is de kans groot dat zij jou ook gaan endorsen :-). Je krijgt er bericht van en dan kun je meteen bedanken! Bij HOE lees je ook hoe je je endorsements kunt beheren.

NIEUW: zichtbaarheid
Dit is nieuw: de zichtbaarheid van je vaardigheden wordt aangepast aan degene die je profiel bekijkt! Zodat je meteen herkend wordt op je vakmanschap. Op maat getoond voor hen. De vaardigheden die meteen worden getoond worden bepaald door je ‘onderschrijvingen/endorsements’ en het algoritme van LinkedIn. Kijkers op jouw profiel zien die vaardigheden die zijn ‘ge-endorsed’ door gemeenschappelijke connecties, door (oud)collega’s van je en door mensen die bekend staan op LinkedIn om deze vaardigheid ‘die hier ook erg goed in zijn’, omdat zij daar ook veel endorsements voor hebben. Zij zien de voor hen meest relevante vaardigheden staan. Zo ziet dat er bij mij uit op de app als ik zelf kijk:

4-bb-blog-adriaan-jpg

LinkedIn zorgt hiermee dat je nog beter in je vakmanschap naar voren komt, afgestemd op degene die jou bekijkt.

Let op: LinkedIn rolt ook dit nu uit voor al hun leden in hun app en op de desktop. LinkedIn komt dit najaar met nog veel meer nieuws. Wil je er alles over weten, kom dan 15 december naar mijn seminar State of the art in recruitment in Hilversum, waar Raymond Huner, Director LinkedIn Benelux Talent Solutions, en Ton van Overbeek, Team Lead Customer Success Northern Europe, delen over ‘LinkedIn, the next level’.

HOE pas je je vaardigheden aan? Zo:
Ga bij Vaardigheden* achter een vaardigheid van je staan en kies het potloodje.

5-bb-blog-potloodje-jpg

Vervolgens kun je bij 1. Vaardigheid toevoegen, 2. Weghalen bij x (dan vervallen ook je endorsements hiervoor) 3. Een vaardigheid verplaatsen door erop te gaan staan, vasthouden en dan verslepen.

6-bb-blog-gele-pijltjes-jpg

*Heb je nog geen onderdeel Vaardigheden, dan vind je die onder ‘Profiel bewerken’ op ‘Voeg onderdeel toe’.

7-bb-blog-onderdeel-toevoegen-jpg

HOE pas je je onderschrijvingen/endorsements aan? Zo:

8-bb-wel-niet-endorments-jpg

Kies wat bij jouw LinkedIn-gebruik past.

Je hebt ook de keus om iemand die jou heeft onderschreven onzichtbaar te maken. Daarvoor klik je op ‘onderschrijvingen beheren’.

9-onderschrijvingen-beheren-jpg

En je haalt het vinkje bij diegene weg. Hij of zij is dan niet meer zichtbaar – krijgt daar géén bericht van – en is nog wel een connectie van je.

10-bb-jacco-weg-zou-willen-halen-jpg

Voor een compleet profiel -gericht op solliciteren- gebruik je mijn praktische en compacte checklist.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Vaardigheden en – nieuw – ook endorsements cruciaal op LinkedIn! Nieuws november 2016
Schrijf een aanbeveling voor Vaardigheden en – nieuw – ook endorsements cruciaal op LinkedIn! Nieuws november 2016
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!