Alle artikelen

Solliciteren via LinkedIn Sneak Preview 2.

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 13 augustus 2009 Categorieën: Jobmarketing 3.0, LinkedIn, Sollicitatiegesprek

Solliciteren via LinkedIn Sneak Preview 2.

Medio oktober verschijnt ‘Solliciteren via LinkedIn’, van Aaltje Vincent & Jacco Valkenburg. In Aaltjes blog tot de lancering wekelijks een ‘sneak preview’:

“Je homepage geeft een overzicht van alles dat je eerstegraads netwerk contacten op LinkedIn doen, hun updates, nieuwe contacten, presentaties etc. Wij adviseren je om jouw homepage dan ook dagelijks, al is het maar drie minuten, te bekijken. Het volgen van het reilen en zeilen van je zelfgekozen contacten is een van de waardevolle aspecten van LinkedIn. Het kan je van alles opleveren, zien wie-wie-nu-weer-kent kan je naar nieuw werk leiden, evenals het volgen van welke vakliteratuur iemand leest.

We krijgen vaak de opmerking “Maar je krijgt toch regelmatig in je Outlook een email met al deze berichten?”. Ja, dat klopt, maar dit is maar een heel summier overzicht van alle nieuwe activiteiten van jouw contacten op LinkedIn. Dagelijks kijken vinden wij dus een must, als je alles uit LinkedIn wilt halen om in beeld te komen voor nieuw werk.

Wil je je 1e graad netwerk in een oogopslag kunnen volgen, dan kan dat efficiënt op twee manieren, via RSS en via de update verzamelsite See more updates.”

Nieuw: de OPEN LinkedIn netwerkgroep voor loopbaanprofessionals: http://cli.gs/loopbaan , met vakartikelen en actuele LinkedIn praktijkcases.

www.solliciterenvialinkedin.nl www.solliciterenvialinkedin.be www.aaltjevincent.nl

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Solliciteren via LinkedIn Sneak Preview 2.
Schrijf een aanbeveling voor Solliciteren via LinkedIn Sneak Preview 2.
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!