Alle artikelen

Videosollicitatiegesprekken, voor sollicitanten en voor recruitment, HR en managers, zo pak je het aan!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 24 maart 2020 Categorieën: Jobmarketing 3.0, Videosollicitatiegesprek

Nu we veelal noodgedwongen vanuit huis werken is solliciteren op afstand via video een goede en reële optie. Op die manier kunnen sollicitatieprocedures toch doorgang vinden. Gezien de positieve ervaringen de afgelopen weken, ziet het ernaar uit dat het blijft.

Op maandagmiddag 16 maart jl. zond ik over videosollicitatiegesprekken 30 minuten live uit op LinkedIn over hoe je je hierop voorbereidt voor beide kanten van de sollicitatietafel. Of je nu sollicitant bent of selecteur: het is fijn als je kunt checken of je álles wat nodig is hebt voorbereid. Daarom maakte ik voor beide groepen ook twee handige checklists,direct downloadbaar in PDF. Nog nooit heb ik zoveel dankbare reacties ontvangen, als op deze uitzending. En ik beantwoordde graag een aantal FAQ’s.

*** Voer jij sinds medio maart dit jaar ook videosollicitatiegesprekken met je kandidaten? Samen met je collega’s van HR, P&O, recruitment en de vacaturehouders? En wil je er nóg beter in worden? Doe dan op 23 juni mee aan mijn open inschrijving Masterclass Videosollicitatiegesprekken voor selecteurs via Zoom. Zie ik je dan?***

Voor sollicitanten Een sollicitatiegesprek valt voor de meesten van ons buiten je comfortzone. En via videobellen kan het nóg spannender zijn. Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek via videobellen? Vraag of je de tool vóóraf mag testen en oefenen met de werkgever. Dit is één van mijn tips uit de Checklist videosollicitatiegesprek voor sollicitanten en ik heb er nog veel meer voor je.

Voor selecteurs, HR, recruitment en managers Ook voor jou als selecteur kan het spannend zijn om via video te solliciteren. Om ervoor te zorgen dat je hierbij niets over het hoofd ziet, heb ik ook voor selecteurs, HR, recruiters en vacaturehouders een speciale Checklist videosollicitatiegesprek voor selecteurs. opgesteld, dus deel deze checklist met hen. Inclusief voorbeeldformat voor een aangepaste uitnodigingstekst. De checklist voor sollicitanten die je hierboven vindt, kun je als extra service meesturen naar je sollicitanten.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Wil je diepte in met je recruitmentteam en/of je team loopbaanprofessionals? Dat kan, ik geef ook in-company webinars. Hier zie je mij in beide webinars voor de Uitvoeringsorganisatie Rijk. Bel me op 0630446827 en ik bespreek het graag met je.

Alliander is nu helemaal overgeschakeld op videosollicitatiegesprekken en de electromonteurs vinden het fijn zo schrijft de Telegraaf!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Omroep WNL deelde drie van mijn tips in de uitzending van Goedemorgen Nederland.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

In BNR Werkverkenners deel ik er ook over samen met Emile van Nassau, HR-adviseur van de Gemeente Lingewaard en Erik Versteeg, recruitmentmanager van Balance. Presentatie Rens de Jong.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Werf& schreef er dit over: Beleeft sollicitatiegesprek via video nu zijn definitieve doorbraak?

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

En RTLZ dit: Solliciteren via de webcam: ‘Zorg voor daglicht en zet pling-geluiden uit’

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding
Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds april 2017 zijn al vele loopbaanprofessionals door mij getraind in effectief en succesvol gebruik van video in het solliciteren. Zoals het maken van een persoonlijke videopitch, het beantwoorden van vragen bij ‘on demand’ video en het voeren van een sollicitatiegesprek via video. De volgende training is woensdag 16 september. aanmelden kan nu al. Of in-company, dat kan ook.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Videosollicitatiegesprekken, voor sollicitanten en voor recruitment, HR en managers, zo pak je het aan!
Schrijf een aanbeveling voor Videosollicitatiegesprekken, voor sollicitanten en voor recruitment, HR en managers, zo pak je het aan!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!