Alle sessies

Lezing ‘Van ontslag naar omslag’

Solliciteren is hard werken. Je cv moet uitnodigend zijn, je gaat netwerken, vacatures analyseren, je motivatie formuleren en sollicitatiegesprekken voeren. Dan is er het euforische moment als je wordt uitgenodigd voor een eerste of tweede gesprek. Maar je kent vast ook de enorme domper als je het niet geworden bent. Hetzelfde geldt voor je loopbaan. Die loopt ook niet in een vloeiende stijgende lijn, maar is een weg met kuilen en hobbels. De ene baan is de andere niet en dat weet je pas als je daadwerkelijk gestart bent. En je jezelf beter leert kennen.

Mijn persoonlijke verhaal

In mijn allernieuwste lezing ‘Van ontslag naar omslag’ deel ik mijn eigen ervaringen met solliciteren met mijn publiek. Aan de hand van vijf thema’s deel ik mijn persoonlijke verhaal met hen:

  • k*tbaan
  • flowbaan
  • dromen
  • hulp vragen en
  • geef niet op!

Ik geef deze lezing omdat ik steeds vaker te horen krijg dat ik juíst dit verhaal moet gaan delen. Het is een verhaal van tegenslag en succes, van aanmodderen en om hulp vragen. En vooral van doorgaan. Ik neem de deelnemers mee in de reis die mijn loopbaan was en is. Mijn verhaal inspireert iedereen die stappen zet of wil gaan zetten in zijn loopbaan.

Wat is jouw eerstvolgende stap?

Natuurlijk blijft het in deze lezing niet alleen bij mijn verhaal. Ik daag de deelnemers uit met prikkelende vragen over hun eigen loopbaan en loopbaanstappen in de toekomst. Door het er met elkaar in kleine groepjes over te hebben (en later plenair) ervaren zij inzicht in hun persoonlijke situatie. Juist doordat anderen begrip tonen en meedenken, komen deelnemers vaak tot de conclusie dat ze nu weten wat de eerstvolgende belangrijke stap is in het solliciteren. En zij weten exact waarbij zij hulp kunnen en willen vragen om die volgende stap te kunnen nemen.

“Met haar persoonlijke verhaal toont Aaltje voor mij de ‘ware’ Aaltje. Door het delen van haar persoonlijke ‘struggles’ in haar leven en loopbaan, laat zij haar gevoelige kant zien. Dat siert haar en maakt haar uniekheid in wat ze doet en wie ze is compleet. Aan de hand van vijf thema’s inspireerde zij de werkzoekers bij JobOn in het stilstaan bij een rotbaan, een flowbaan, dromen, hulp vragen en geloven in jezelf. Reacties waren ‘Goh, je mag dus om hulp vragen’ en ‘Succesvol zijn, dat doe je sámen’. Zeer inspirerend om zelf stappen te gaan zetten!”
Petra van der Vlugt, Communicatie-, project- en eventmanager bij JobOn over ‘Van ontslag naar omslag’

 

Lezing

De Masterclass ‘Van ontslag naar omslag’ is ook als individuele lezing van 30 tot 45 minuten te boeken (dus zonder persoonlijke interactie), bijvoorbeeld wanneer de tijd beperkt is of de groep te groot. [button: vraag een offerte aan]

Individuele coaching

Mijn lezing maakt veel los bij deelnemers. Indien gewenst kan ik na deze Masterclass ook op maat individuele loopbaancoaching of outplacementbegeleiding aanbieden en uw eigen loopbaanprofessionals trainen.

Ben je een loopbaanprofessional? Boek dan een afspraak in: koffie met Aaltje. Ik spreek je graag!

“Aaltje heeft ons (medewerkers van Rabobank) enorm geïnspireerd met haar lezing/webinar over ‘van ontslag naar omslag’. Haar oprechte verhaal over haar, soms foute loopbaankeuzes en hoe ze hiervan heeft geleerd, sprak ons enorm aan. Wat ik meeneem uit haar verhaal is het ‘stellen de hulpvraag’. Wanneer je hulpbronnen aanboort gebeurt er iets waarmee je weer verder kunt. Dank je wel Aaltje!” 
Joke de Waal-van Hees, Manager Arbeidsmobiliteit Rabobank Mobiliteitscentrum Samen Werkt!

“Aaltje heeft ons (medewerkers van Rabobank) enorm geïnspireerd met haar lezing/webinar over 'van ontslag naar omslag'. Haar oprechte verhaal over haar, soms foute loopbaankeuzes en hoe ze hiervan heeft geleerd, sprak ons enorm aan. Wat ik meeneem uit haar verhaal is het 'stellen de hulpvraag'. Wanneer je hulpbronnen aanboort gebeurt er iets waarmee je weer verder kunt. Dank je wel Aaltje! ” Joke de Waal-van Hees, Manager Arbeidsmobiliteit Rabobank Mobiliteitscentrum Samen Werkt!
“Een zeer inspirerende lezing van Aaltje Vincent over haar eigen loopbaan! Haar ervaring vanaf haar vroege jeugd tot waar ze nu staat deelt ze op een heel open en betrokken manier. Haar onzekerheden en worsteling met eerste banen die niet de juiste bleken deelt ze. Tegelijk maakt ze zichtbaar hoe ze hier professioneel en persoonlijk in ontwikkelde en groeide. Voor onze doelgroep (studenten) een eye opener en een moment van bewustwording! De lezing was persoonlijk én met een praktische insteek, Aaltje haalde mooie thema's aan wat het zeer nuttig maakte voor onze studenten! Haar uitnodigen om haar verhaal te delen is zeer zeker de moeite waard!
Susan Noordhuis, Trainer & Career Consultant bij Rijksuniversiteit Groningen
““Met haar persoonlijke verhaal toont Aaltje voor mij de ‘ware’ Aaltje. Door het delen van haar persoonlijke ‘struggles’ in haar leven en loopbaan, laat zij haar gevoelige kant zien. Dat siert haar en maakt haar uniekheid in wat ze doet en wie ze is compleet. Aan de hand van vijf thema’s inspireerde zij werkzoekenden bij JobOn in het stilstaan bij een rotbaan, een flowbaan, dromen, hulp vragen en geloven in jezelf. Reacties waren ‘Goh, je mag dus om hulp vragen’ en ‘Succesvol zijn, dat doe je sámen’. Samen met de vragen en interactie met deelnemers tijdens deze sessie is haar verhaal een inspiratiebron voor het zetten van concrete stappen in je loopbaan!”
Petra van der Vlugt, Communicatie-, project- en eventmanager bij JobOn

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Vraag een offerte aan voor Lezing ‘Van ontslag naar omslag’
Beschrijf in het kort waarvoor u een offerte wilt aanvragen.

Schrijf een aanbeveling voor Lezing ‘Van ontslag naar omslag’
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!