Alle artikelen

Loondienst, payrolling, ondernemerschap

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 01 augustus 2012 Categorie: Algemeen

Veel mensen weten niet dat er nog een andere optie is dan loondienst of zelfstandig ondernemerschap. Er is een tussenvorm die de vrijheid van de ondernemer combineert met de zekerheden van loondienst: dat is payrolling. Voor bijvoorbeeld 50+ werkzoekenden is dit een laagdrempelige manier om zelfstandig aan het werk te gaan!

Voordelen: je betaalt je verzekeringspremies automatisch, alsof je in loondienst bent. Daarnaast is het niet nodig je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en je hebt ook geen VAR-verklaring nodig.

Payrolling is werken in loondienst, als freelancer of interimmer. Je werkt ergens drie maanden en het payroll-bedrijf stuurt de factuur. Je kunt zelf een payroll-bedrijf uitkiezen, op internet zijn er genoeg te vinden. Het payroll-bedrijf stuurt bijvoorbeeld een factuur van € 6.000,– naar je opdrachtgever en ze maken er voor jou een salarisstrookje van. Het jargon dat men hanteert voor het bedrag van € 6.000,– is ‘bruto-bruto’. Dat betekent inclusief werkgevers- en werknemersdeel. Het payroll-bedrijf zelf verdient zes procent van het bruto-brutobedrag.

Bijvoorbeeld: In 2012 voer je werk uit. Je zelfgekozen payroll-bedrijf stuurt een factuur voor € 6.000,– naar je opdrachtgever. De kosten/verdiensten voor het payroll-bedrijf zijn zes procent, dat is € 360,–. Nog steeds in 2012: het payroll-bedrijf rekent meteen af voor inkomstenbelasting, werkloosheidwet, ziekte en arbeidsongeschiktheidswet. Je bent hiervoor dus verzekerd en jij ontvangt een salarisstrookje van het payroll-bedrijf. Kortom: voor zes procent van het bruto-brutobedrag ben je ‘gewoon’ verzekerd in het werknemers sociale verzekeringsstelsel en wordt je belasting meteen afgedragen.

Als je zelfstandig ondernemer bent, gaat het zo: 2012: Je verstuurt de factuur voor € 6.000,- naar je opdrachtgever en jij ontvangt dit op je bankrekening. In 2013 betaal je inkomstenbelasting over deze 6.000,-.

Let op! Er is in deze vorm (met een VAR-WUO) dus geen betaling van de premies voor verzekering werkloosheid, ziekte en arbeidsongeschiktheid; je bent hiervoor dan niet vanzelfsprekend verzekerd.

Beide situaties, freelance en interim, kunnen gedaan worden als ‘zelfstandige’, je stuurt zelf een factuur naar je opdrachtgevers. Er zijn veel sites waar je hierover informatie kunt halen. Ook de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en het UWV Werkbedrijf kunnen je hierover informeren.

Payroll in de praktijk
Op mijn oproep op Twitter om praktijkervaring met zelfgekozen payroll te delen reageerde @vanjudith.

“Tijdens het netwerken voor nieuw werk kwam ik via Twitter in contact met advies- en onderzoeksbureau Arcon. Zij zochten een zzp’er die de post-hbo opleiding voor hr-professionals kon opzetten. Echt een ‘kolfje naar mijn hand’. Echter zzp’er worden vond ik een stap te ver. Omdat mijn partner zzp’er is, hecht ik veel waarde aan mijn verzekeringen bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Dat maakt dat ik koos voor payrolling. Daarmee kon ik de opdracht aannemen!

Het biedt mij een drietal voordelen:
a. vrijheid: omdat ik nu ook nog niet gebonden ben aan de eis van drie opdrachtgevers per jaar die je als zzp’er wel hebt.
b. rust: omdat ik kan groeien in mijn acquisitie vaardigheden naar vervolgopdrachten.
c. zekerheid: dat ik tijdens en na de opdracht terug kan vallen op mijn werknemersverzekeringen.“

Ook reageerde @Astridvdwindt op mijn oproep op Twitter. Astrid haar functie als Medewerker communicatie kwam te vervallen. Al jaren was zij met veel plezier vrijwilliger bij een grote belangenorganisatie in Nederland. Toen haar functie wegviel, heeft zij contact met hen opgenomen en gevraagd naar de mogelijkheden voor een betaalde functie. Na mailcontact via LinkedIn en een persoonlijk gesprek, boden ze haar een opdracht aan als projectleider voor een project van 92 uur.

Astrid wilde het heel graag doen, maar vond op dat moment de stap om zzp’er te worden te groot. In overleg met het UWV bleek dat payroll de juiste oplossing was. Astrid is blij met haar werk en kan vandaar uit verder solliciteren!

Tip
Het zal je opdrachtgever niet uitmaken of je zelf een factuur stuurt als zelfstandig ondernemer of dat zij een factuur ontvangen van een payroll-bedrijf. Doe er je voordeel mee.

tweet astrid payroll zzp

Wilt u reageren op dit blog? Dat kan, we zien uw reactie graag tegemoet op support AT aaltjevincent.nl. Wij plaatsen uw reactie, na moderatie indien nodig in overleg met u, graag. Het automatisch plaatsen van reacties, is na vele oplossingen geprobeerd te hebben, vanwege de vele, vele spam niet meer mogelijk.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Loondienst, payrolling, ondernemerschap
Schrijf een aanbeveling voor Loondienst, payrolling, ondernemerschap
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!