Alle artikelen

Nieuw LinkedIn-profiel: jouw vakmanschap in één oogopslag

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 21 december 2012 Categorieën: Algemeen, Je cv, LinkedIn

Voor het veroveren van nieuw werk, is het doel van je LinkedIn-profiel, oproepen tot de reactie: “Die wil ik spreken!” Daarvoor moet je in luttele seconden overkomen als de juiste vakman of vakvrouw.

LinkedIn biedt je daartoe nu nog meer visuele mogelijkheden met het nieuwe profiel!

  • De eerste indruk is secondewerk!
  • De update is weer terug waar die hoort, meteen onder ‘de eerste indruk’.
  • Aanbevelingen zijn nu nog opvallender met een foto van degene die jou aanbeveelt.
  • Vaardigheden en endorsements.
  • Je netwerk is visueel gemaakt; in één oogopslag is nu te zien hoe je bent ingevoerd in je vak!
  • Artikelen, presentaties, filmpjes, creatieve cv’s zijn nu prominent toe te voegen aan alle onderdelen van je profiel!

De eerste indruk
De eerste indruk van jou wordt gevormd door je foto, kopregel en je werkervaring en opleiding. Zorg dat deze ertoe leiden dat bezoekers van je profiel nog meer over jou willen weten en door-scrollen naar beneden!

Update
Daaronder staat nu de update, die op LinkedIn laat zien waar jij nu mee bezig bent. Je nieuwe contacten, je reactie op berichten van anderen, je nieuwe connecties en update van je profiel en de berichten (update) waar je zelf over hebt nagedacht, bijvoorbeeld dat je nu beschikbaar bent voor nieuw werk. Mooi in het oog springend voor je vakcollega’s en zij die werven & selecteren.

Let op: De kracht van deze update is dat deze meteen zichtbaar is bij je profiel. Als je andere activiteiten op LinkedIn onderneemt, schuift het naar beneden en dat is jammer. Je kunt er daarom voor kiezen om bijvoorbeeld eens per week je nieuwe connecties te accepteren zodat je eigen bericht bovenaan blijft staan.

Aanbevelingen
Aanbevelingen zijn cruciaal, want die worden gelezen en hoog gewaardeerd. Ze springen nu nog meer in het oog. Degene die deze geeft, staat met foto en functietitel nu pontificaal vermeld. Doe er je voordeel mee. Vraag erom, persoonlijk, en bespreek samen welk aspect van je vakmanschap je belicht wilt zien.

Vaardigheden en endorsements
Vaardigheden (skills) zijn sinds voorjaar 2012 een geweldig nieuw onderdeel van je profiel. Bepaal waarop jij gevonden wilt worden. Vaardigheden wegen mee als men je vakmanschap zoekt op LinkedIn. Drie vaardigheden zijn noodzakelijk voor een 100% profiel. Vanzelfsprekend beschik jij over veel meer vaardigheden. Benoem ze allemaal!

Vaardigheden van anderen kun je ook bevestigen (endorsen). Wat geldt voor bijna alles op LinkedIn is dat je zelf de volledige controle hebt wat en wie er getoond wordt, hoewel dit soms alleen achteraf kan. Deze ‘endorsements’ verrijken je profiel maar wegen nog niet mee in zoekresultaten. Wil je hier meer over weten lees dan hier verder.

 

 

 

 

Je netwerk visueel
Je netwerk is nu visueel gemaakt. Het is dus slim om ook hier te laten zien dat je een stevig netwerk hebt in je vakgebied.
 

 

 

Alle onderdelen van je profiel visueel ondersteunen!
De aparte LinkedIn applicaties zoals Slideshare, WordPress, Events, zijn verdwenen. Gelukkig maar, want dit was niet eenvoudig en het had beperkingen. Nu kun je alle onderdelen in je profiel met visuele inhoud illustreren en worden er meer dan 100 media ondersteund (klik hier voor de volledige lijst).

* Onder ‘profiel bewerken’ kun je klikken op de pen en om de tekst te bewerken.
* Klik op het vierkantje en je kunt artikelen, presentaties, filmpjes, creatieve cv’s en dergelijke toevoegen. Als de informatie ergens op internet staat, kun je het toevoegen bij je samenvatting en al je werkervaring en opleidingen. Grijp je kans om je hiermee opvallend te onderscheiden!

 

* Met de verticale pijl kun je de onderdelen in jouw profiel naar eigen wens verplaatsen. Bijvoorbeeld je diploma’s/certificaten naar boven schuiven.
* Sta stil bij alle onderdelen die LinkedIn je aanbeveelt, om deze ten volle te benutten om zodoende eruit te springen en te bereiken dat anderen je willen spreken.

Contact informatie
Naast de applicaties is het onderdeel met contactgegevens verdwenen. Dat wil zeggen dat men niet meer kan zien of je openstaat voor een andere baan (Carrièreperspectieven of Career Opportunities). Je contactgegevens zoals e-mail en telefoonnummer zijn nu alleen zichtbaar voor je eerstegraadsconnecties.

Het is daarom aan te raden om je contactgegevens nu in de samenvatting te zetten. Als je contactgegevens ergens anders op een website staan kun je ook een link naar deze website toevoegen met je naam erbij. Zo sla je twee vliegen in een klap; je derdegraads-netwerkconnecties (of hoger) zien je volledige naam en kunnen je eenvoudig blijven bereiken.

Een andere aanpassing die LinkedIn onlangs heeft gedaan is de zichtbaarheid van het volledige profiel beperken tot jouw netwerk (derdegraads en groepen). Je derdegraads connecties zien bovendien alleen je voornaam en de eerste letter van je achternaam. Het is nog belangrijker geworden om een groot netwerk op te bouwen!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Nieuw LinkedIn-profiel: jouw vakmanschap in één oogopslag
Schrijf een aanbeveling voor Nieuw LinkedIn-profiel: jouw vakmanschap in één oogopslag
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!