Alle artikelen

Januari en Solliciteren via LinkedIn

sollicitatie werkboek
Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 27 december 2009 Categorieën: Jobmarketing 3.0, LinkedIn, Sollicitatiegesprek

Januari is, net als september, van oudsher de maand waarin velen nadenken over nieuwe stappen in de loopbaan.

Graag geef ik in het kort 5 redenen waarom als je wilt werken, nu en de rest van je werkleven, je niet buiten een 100% compleet profiel LinkedIn kunt. De uitgebreide omschrijving van het waarom en hoe je dat doet tref je aan in het boek Solliciteren via LinkedIn van Jacco Valkenburg en mij. Het boek is geschreven voor starters en gevorderden op LinkedIn.

1. Waar je ook gaat werken men zoekt je op het internet, zoals met www.wieowie.nl. Met een LinkedIn profiel heb je zelf in de hand welke informatie men over jou vindt!
2. Alle recruiters gebruiken LI als een database met 1.400.000 gratis CV’s, men zoekt en vindt daar nieuwe medewerkers op trefwoord. Zonder compleet profiel word je niet gevonden en mis je vele kansen. Werk aan een 100% profiel, met o.a. drie aanbevelingen, je wordt dan 400% meer bekeken.
3. Werk en nieuw werk veroveren draait om goed netwerken en netwerk onderhoud, LI is daarbij een heel effectief hulpmiddel! Je ziet wie jou waar kan introduceren en met o.a. ‘share’ communiceer je in een keer al je relaties over waar jij aan werkt.
4. Acquisitie en sollicitatie activiteiten zijn uitmuntend voor te bereiden doordat je er alle netwerkrelaties en profielen van je broodnodige contacten en gesprekspartners vindt.
5. Met Jobs kun je op zoek gaan naar vacatures en direct zien wie in jouw netwerk kan helpen met het scoren van een baan. En – let op, dit is fantastisch – je vindt ook de vacatures die extern op alle andere jobboards buiten LinkedIn worden geplaatst.

Ik wens iedereen die wil werken, nu en de rest van zijn/haar werkleven, veel plezier en succes in het gebruik van LinkedIn!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Januari en Solliciteren via LinkedIn
Schrijf een aanbeveling voor Januari en Solliciteren via LinkedIn
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!