Alle artikelen

Innovatie in ons vak

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 09 april 2009 Categorie: Algemeen

Interne Loopbaancentra werken aan employability en vrijwillige- en gedwongen mobiliteit. Interne Loopbaancentra zijn het laatste jaar veelal doorontwikkeld naar de gedwongen mobiliteit en het begeleiden van werk-naar-werk.

Als Jobmarketeer heb ik daarvoor het hele land doorgereisd en ben vele, innovatieve werkvormen tegengekomen, van Groningen tot Heerlen. Waarbij ik iedere keer dacht en ook zei tegen de bedenkers: “Dit moet iedereen  uit het vak weten”.

Omdat het stuk voor stuk succesvolle aanpakken waren. Succesvol in mensen die ergens 20 of 30 jaar werken, stappen naar buiten te laten zetten.  Behoedzaam maar toch, naar buiten. Volledig ondersteund door hun werkgever om met deze voor hen, veelal ondenkbare, werkelijkheid om te gaan. Op 28 mei spreken de innovator-vormgevers over hun aanpak voor collega’s van Interne Loopbaancentra, zodat een ieder geinspireerd wordt. Over kijkopjeloopbaan en de weekvandemobiliteit, e-coaching, TNT Mobility aanpak, LinkedIn essenties voor de actieve baanzoeker en Trjct. Daarmee komt voor mij de wens uit dat men van elkaar veel kan opsteken om geinspireerd de vertaling naar de eigen werkplek te kunnen maken. En wordt innovatie gedeeld en verspreid.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Innovatie in ons vak
Schrijf een aanbeveling voor Innovatie in ons vak
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!