Alle artikelen

Een goed netwerk bouwen op LinkedIn

Aaltje Vincent
Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 25 juni 2020 Categorieën: LinkedIn, Netwerken

‘Mijn LinkedIn-profiel is tiptop, maar nu stap twee: een goed netwerk. Aaltje, hoe pak ik dat aan?’, dit was een vraag in mijn spreekuur. Mijn handvat in netwerken is dit: De mensen die nú het werk doen dat jij wilt gaan doen weten het eerst van een vacature. Of omdat één van de collega’s ontslag heeft genomen, of omdat er iemand bijkomt wegens drukte of uitbreiding (in jargon: een vervangings- of een groeivacature).

Door je vakgenoten uit te nodigen als connectie ben je zichtbaar en bouw je aan een super waardevol netwerk binnen jouw vakgebied. Ik vraag of mijn beller een targetlist heeft van werkgevers binnen zijn woon-werkgebied. Dat is je handvat. Op LinkedIn vind je jouw vakcollega’s. Nodig hen uit met een goede tekst, waaruit blijkt dat je diegene zijn profiel hebt bekeken en benoem ook datgene wat je gezamenlijk hebt. Bijvoorbeeld het enthousiasme voor je vak en dat je haar graag volgt. Iedereen wordt immers graag gezien en hoort graag ergens bij!

Note: Steeds meer werkgevers trainen zelfs hun medewerkers om te bouwen aan een goed netwerk met vakgenoten op LinkedIn, óók om jou zo snel mogelijk te vinden als er een vacature is.

Heb jij een targetlist? Connect jij met je vakgenoten?

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Een goed netwerk bouwen op LinkedIn
Schrijf een aanbeveling voor Een goed netwerk bouwen op LinkedIn
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!