Alle artikelen

#8 Case Recruitment via Social Media bij USG Capacity

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 04 november 2011 Categorieën: Candidate Experience 3.0, Jobmarketing 3.0, Social media

Interview met Tim Lammers, online marketeer bij USG Capacity

USG Capacity werft, selecteert en bemiddelt marketing- en communicatieprofessionals met minimaal hbo-niveau, zowel voor vast als op interim-basis, bij nationale en internationale opdrachtgevers. USG Capacity is, net als de andere cases, op alle social media actief, je vindt ze op hun site. In mijn gesprek met Tim ligt de nadruk op LinkedIn groepen.

Een van de 12 cases uit het boek ‘Werk vinden met Social Media’, nu leverbaar.

‘We hebben achttien regionale LinkedIn groepen, waar marketing- en communicatieprofessionals direct in contact staan met vakcollega’s in de omgeving (voor overzicht zie onze site).

In totaal hebben deze groepen tienduizend leden en hun aantal groeit nog steeds, de groepen zijn goed vindbaar. Iedereen die zich aanmeldt als lid voor de groep wordt door ons gescreend, en als het profiel aansluit kan iemand lid worden. In de groep kunnen vakcollega’s uit de regio elkaar vinden en kennis delen in de discussies, zoals:

De zeven locale vestigingen delen ook ontwikkelingen en kennis in deze groepen. Zij zijn getraind in het goed managen van deze groepen, waardoor de discussies relevant blijven en actuele kennis wordt gedeeld.

Voor ons zijn de groepen ook een heel waardevolle en betrokken bron van goede kandidaten voor onze opdrachten. Wij werven vanzelfsprekend volop in deze groepen, we zoeken onder de leden en benaderen hen daar direct. We kijken wie welke informatie deelt, discussies start en erop reageert.

En we plaatsen er onze vacatures.

Voor iedere marketing- en communicatieprofessional is anno 2011 een goed profiel en goed gebruik van social media broodnodig.’

Bron: ‘Werk vinden met Social Media’, Aaltje Vincent, Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv, Houten – Antwerpen © 2011 Aaltje Vincent © 2011 Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum bv., Houten – Antwerpen

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor #8 Case Recruitment via Social Media bij USG Capacity
Schrijf een aanbeveling voor #8 Case Recruitment via Social Media bij USG Capacity
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!