Alle artikelen

Zeven redenen waarom LinkedIn voor nieuw werk onmisbaar is

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 09 november 2010 Categorieën: Candidate Experience 3.0, Jobmarketing 3.0, LinkedIn

1. Iedere selecteur gebruikt www.wieowie.nl om jou op het internet te bekijken en is dan erg blij om een 100% LinkedIn profiel, je openbare CV, van je aan te treffen, omdat je het zelf hebt gemaakt.

2. Netwerken is dé succesvolste manier om werk te vinden, met LinkedIn kun je jouw (real-life) netwerk fantastisch opbouwen en onderhouden (update!), daarbij horen ook de voor jouw vakgebied relevante recruiters.

3. Meer dan 2 miljoen mensen, 24% werkende bevolking, heeft een profiel op LinkedIn, recruiters zoeken op trefwoord de voor hen passende medewerkers, ook jou, snel en efficiënt.

4. Recruiters zijn actief in de voor hen relevante groepen, zij volgen daar de discussies en de actieve deelnemers en plaatsen daar tevens gratis vacatures direct in hun doelgroep onder ‘jobs’.

5. LinkedIn is onmisbaar voor het solliciteren, je kunt bedrijven waar jij wilt werken in kaart brengen met de relevante connecties om contact mee te leggen en je kunt deze bedrijven volgen om zo
up-to-date te blijven. Ook kun je je LinkedIn public profile op je gewone CV vermelden bij je personalia, met één muisklik kan men dan vanuit je CV naar je LinkedIn profiel.

6. Met een LinkedIn account en goed netwerk kun je de profielen van je netwerk- en sollicitatie gesprekspartners lezen en printen, een onmisbaar onderdeel van je voorbereiding.

7. Met LinkedIn Jobs (header) kun je vacatures vinden op het gehele internet, LinkedIn biedt je dan in één oogopslag ‘who can help you to get this job’, een betere introductie kun je niet hebben.

En last, but not least, voor werk zoeken via Twitter is een LinkedIn profiel, je online CV, ook onmisbaar!

Meer informatie in het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’ Aaltje Vincent, loopbaanprofessional, en Jacco Valkenburg, pionier in recruiting via LinkedIn.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Zeven redenen waarom LinkedIn voor nieuw werk onmisbaar is
Schrijf een aanbeveling voor Zeven redenen waarom LinkedIn voor nieuw werk onmisbaar is
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!