Alle artikelen

Verborgen vacatures vinden in LinkedIn

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 18 juli 2011 Categorieën: Algemeen, LinkedIn

Vacaturehouders/‘hiring managers’ en recruiters plaatsen de vacatures die zij hebben in hun eigen updates. Dit is voor hen een super manier om vacatures direct bij hun connecties onder de aandacht te komen, en snel en gratis.

Het is sinds enkele maanden mogelijk direct naar vacatures in updates te zoeken. Dit doe je met ‘Search Update’, als volgt: klik op het pijltje naast ‘People’ (rechtsboven in je scherm) en kies ‘Updates’. Vervolgens kies je bijvoorbeeld ‘vacature controller’.

Op 16 juli 2011 krijg ik dan tot en met mijn 3e graad connecties het volgende resultaat: 120 updates met een vacature voor controller en het profiel van degene ‘die erover gaat’!

 

 

 

Je hebt dus twee-in-een: de vacature en de contactpersoon. Het spreekt voor zich dat, als de vacature je aanspreekt, je meteen kunt reageren.

Je kunt degene ‘die erover gaat’ ook meteen als connectie uitnodigen. Zij zullen je zeker accepteren als je daar een persoonlijke toelichting bij geeft, bijvoorbeeld “Ik zie op je profiel dat je recruiter/werkzaam bent in mijn vakgebied. Graag nodig ik je uit als mijn
contact, wellicht dat we iets voor elkaar kunnen betekenen. Dank je wel alvast.

Met vriendelijke groet, Petra Uitgeest.”

Ook voor lager opgeleiden* is dit een top tip omdat je met bijvoorbeeld ‘vacature monteur’ ook vacatures en degene die ze heeft geplaatst vindt. Kies je ‘vacature monteur’, dan krijg ik 161 resultaten.

‘Search Update’ is een uitmuntende extra manier om vacatures en de voor jou belangrijke ‘vacaturehouder’ te vinden op LinkedIn en om je zelf in beeld te brengen bij ‘degene die er over gaat’.

Bron: Solliciterenvia LinkedIn, 6e druk juli 2011, Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg

*zie ook blog ‘11redenen voor Lager opgeleiden om actief LinkedIn te gebruiken’

 

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Verborgen vacatures vinden in LinkedIn
Schrijf een aanbeveling voor Verborgen vacatures vinden in LinkedIn
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!