Alle podcasts

Intermediair Work in Progress Podcast | Solliciteren doe je samen

Categorie: Solliciteren

“In je eentje weet je veel minder goed wat je allemaal kunt en wilt. En wat als jij vanzelfsprekend doet, is misschien veel unieker dan je zelf denkt.”

Een nieuwe baan zoeken is soms lastig en eenzaam. Stop met worstelen en schakel anderen in om je te helpen. Hoe je dat aanpakt, hoor je in deze podcast met sollicitatie-expert Aaltje Vincent.

Het is vaak een eenzaam avontuur, dat solliciteren. Er wordt van je verwacht dat je weet wat je wilt, dat je een gesprek weet te bemachtigen en vervolgens ook nog dat je dat gesprek soepel laat verlopen. Mensen denken vaak dat ze het alleen kunnen en moeten doen – zo moeilijk is dat solliciteren toch niet? Feit is dat je het niet alleen hoeft te doen: vind een werkvindmaatje en help elkaar door het sollicitatieproces.

In deze Work in Progress legt sollicitatie-expert Aaltje Vincent, auteur van onder andere beststeller Jobmarketing 3.0, uit wie geschikt is als werkvindmaatje en wat die taak concreet inhoudt. Zo maak je bijvoorbeeld samen jouw cv, of oefen je een telefoongesprek. Voor een echt werkvindmaatje is niets te gek, en dat is juist de meerwaarde.

‘Maak zo veel mogelijk gebruik van mensen als je gaat solliciteren’, zegt Vincent. ‘Het is een proces waarin je flink uit je comfort zone moet stappen. In je eentje weet je veel minder goed wat je allemaal kunt en wilt. En wat jij als vanzelfsprekend doet, is misschien veel unieker dan je zelf denkt.’

Het is goed om af te spreken met mensen die al het werk doen wat jij zoekt. Maar het belangrijkste vindt Aaltje Vincent een werkvindmaatje. Solliciteren is namelijk ook: teleurstellingen verwerken. Eerlijk reflecteren op wie je bent. Nog eens en nóg eens initiatief nemen. En jezelf steeds weer op de bühne brengen. Het is een slopend proces en het helpt als je dat niet allemaal alleen hoeft te doorstaan.

Luister deze podcast waarin Maaike Bos en Jan Meijroos met Aaltje in gesprek gaan.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Intermediair Work in Progress Podcast | Solliciteren doe je samen
Schrijf een aanbeveling voor Intermediair Work in Progress Podcast | Solliciteren doe je samen
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!