Alle podcasts

Intermediair Work in Progress Podcast | Nú is het tijd voor een carrièreswitch!

Categorieën: Algemeen, Solliciteren

Denk je al een tijdje na om iets heel anders te gaan doen? Wacht niet langer om die grote stap te zetten. De economie en de tijdgeest zijn nu gunstig voor gedurfde zetten op de arbeidsmarkt. Maar… waar begin je?

Sollicitatie-expert Aaltje Vincent heeft al veel professionals begeleid naar heel ander soort werk. In deze Work in Progress legt ze uit hoe je dat stap voor stap aanpakt.

Want ja, het vergt bakken met lef om je vertrouwde collega’s, werkritme, routine en expertise te verlaten. Maar moet je dan maar blijven dromen over het werk dat je het liefst zou willen doen? Of erger, jezelf naar het werk blijven slepen terwijl je er niet gelukkig van wordt? Je staat niet alleen: in 2017 wisselden ruim 930.000 mensen van beroep en/of sector.

Aaltje Vincent, auteur van onder andere bestseller Jobmarketing 3.0, vertelt in deze podcast onder andere hoe belangrijk het is om contact te hebben met mensen als je je oriënteert. ‘Je kunt online tot in de haarvaten uitzoeken hoe een sector is en welk werk mensen daarin doen. Maar vráág het de mensen die al doen wat jij leuk denkt te vinden. Zij kunnen je dingen vertellen waar je nooit aan had gedacht.’

Hoe je aan die mensen komt, wat je met hen bespreekt en hoe je uiteindelijk ‘arbeidsmarktklaar’ bent en kunt gaan solliciteren, hoor je hier in deze Work in Progress met Maaike Bos en Jan Meijroos.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Intermediair Work in Progress Podcast | Nú is het tijd voor een carrièreswitch!
Schrijf een aanbeveling voor Intermediair Work in Progress Podcast | Nú is het tijd voor een carrièreswitch!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!