Alle artikelen

NIEUW in LinkedIn: de ‘voorgedragen worden’ mail!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 28 maart 2018 Categorieën: Je cv, LinkedIn, Netwerken

De meest succesvolle weg naar de sollicitatietafel is met hulp van je netwerk! Een van de redenen om continu te werken aan je on- en offline netwerk. Zodat je bij het ontstaan van de vacature al in beeld bent en je gevraagd wordt te komen solliciteren. Of omdat je hen kunt vragen jou naar voren te schuiven op het moment dat jij de vacature online ziet staan en jij wilt solliciteren.

Voor het voorgedragen worden heeft LinkedIn nu iets nieuws. Je kunt bij het zoeken onder Vacatures/Jobs zoeken op werkgevers waar je al een netwerk hebt en hen een mail sturen met de vraag jou voor te dragen. Dit vind ik echt ontzettend onpersoonlijk. Je vraagt immers nogal wat van je netwerkcontact. Wat echt veel beter werkt is je netwerkcontact te bellen! Een geweldig moment om samen de vacature en je interesse daarin te bepreken! Je geeft daarmee de ander dan ook het gevoel dat je zijn of haar extra informatie en advies op prijs stelt. En je kunt vanuit dit goede contact vragen of jouw contact je wil voordragen bij recruitment. Geef een welgemeend en uitgebreid dankjewel en zeg dat je hen op de hoogte houdt en dat je het graag hoort als je iets voor hen kunt betekenen. Vanuit dit gesprek heb je ook meteen meer achtergrondinformatie, zodat jij je sollicitatiegesprek nóg beter kunt voorbereiden.

Zoeken naar vacatures binnen je netwerk en mailen via LinkedIn werkt in negen stappen. Ik laat ze je stap voor stap zien.

Stap 1 t/m 4 zoek op vacaturetitel plus zoekgebied en filter op ‘In uw netwerk’

Bij stap 5 zie je het resultaat!

Stap 6: klik op ‘Vragen om te worden voorgedragen’

Stap 7: kies wie je vraagt jou te introduceren

Stap 8 en 9: pas de kant-en-klare tekst aan!

Zoals je las vind ik bellen de beste manier om hierover contact te leggen. Wil je tóch mailen via deze optie in LinkedIn? Pas de standaardtekst dan aan. Bekijk alleen al de aanhef in onderstaande afbeelding, dan weet je waarom je dit moet doen. Geef aan waar je elkaar van kent en geef hen de munitie waarmee zij jou als dé beste kandidaat bij hun werkgever kunnen voordragen. Schrijf ook dat je hen daarvoor bij voorbaat heel erg dankt, hen op de hoogte houdt van het proces en dat je het graag hoort als je iets voor hen kunt doen.

LinkedIn is een integraal en onmisbaar onderdeel van het solliciteren. Hoe je dat aanpakt, lees je in mijn laatste boek Jobmarketing 3.0, Nu vindbaar, straks nieuw werk (29e druk februari 2018). En in mijn vele gratis blogs, artikelen in de pers, checklists, visuals et cetera op mijn website: www.aaltjevincent.nl. Succes!

 

 

 

 

 

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor NIEUW in LinkedIn: de ‘voorgedragen worden’ mail!
Schrijf een aanbeveling voor NIEUW in LinkedIn: de ‘voorgedragen worden’ mail!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!