Alle artikelen

Nieuw: de LinkedIn Resume Builder. Kanttekeningen.

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 15 december 2010 Categorieën: Je cv, LinkedIn

LinkedIn Labs (proeftuin) lanceert de mogelijkheid om een maatwerk Curriculum Vitae te maken vanuit je LinkedIn profiel. Je vindt het hier: www.linkedinlabs.com/resumebuilder

Tot nu toe kon je jouw ‘LinkedIn public profile’ gebruiken voor op je website, iemand te mailen, in een tweet, op Facebook, je visitekaartje, e-mailhandtekening of op je ‘gewone’ CV bij de personalia.
Met Resume Builder kun je nu ook uit diverse lay-outs kiezen met een unieke link of pdf.

Het doel van je CV / LinkedIn profiel / LinkedIn Resume is dat de lezer in 15 seconden denkt: “Hem/haar wil ik zien en spreken”. Ik heb daarom een aantal kanttekeningen bij het LinkedIn Resume.

In mijn werk heb ik duizenden CV’s en honderden LinkedIn profielen gezien. En weet daardoor dat het een hele klus is om je te verplaatsen in de lezer/recruiter en jezelf in je vakmanschap in een oogopslag te profileren gericht op het werk dat je wilt veroveren. (zie de cv’s op www.aaltjevincent.nl)
Bij LinkedIn profielen zie ik daarbij vaak dat men wel vermeldt dat men ergens gewerkt heeft maar niet wat men daar neergezet heeft. En een in-compleet profiel is geen basis om een LinkedIn ‘maatwerk’ Resume te maken.

En natuurlijk heb ik recruiters, om hen draait het immers, (o.a. via twitter) gevraagd naar hun mening over het maatwerk LinkedIn Resume. Die was kort en bondig: geen enkele toegevoegde waarde.
Reacties: “ik zoek gewoon op trefwoord in het LinkedIn profiel, dat is wat voor mij als recruiter telt”, “het is lastig voor werkzoekenden om het te veranderen”, “de komende 10 jaar zeker niet”, “ik wil gewoon zicht op het gehele LinkedIn profiel, en niet op delen daarvan”.

Het advies blijft: zet je vakmanschap met alle relevante trefwoorden in je 100% LinkedIn profiel!

Voor alle tips en adviezen zie de boeken: ‘Jobmarketing, Werk vinden: zo pak je het aan’, Aaltje Vincent en ‘Solliciteren via LinkedIn’, Aaltje Vincent en Jacco Valkenburg.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Nieuw: de LinkedIn Resume Builder. Kanttekeningen.
Schrijf een aanbeveling voor Nieuw: de LinkedIn Resume Builder. Kanttekeningen.
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!