Alle artikelen

Jouw LinkedIn zichtbaar voor iedereen!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 24 september 2012 Categorieën: Algemeen, LinkedIn

Je hebt tijd en energie gestoken in een goed LinkedIn profiel en hebt een sterke samenvatting. Maar…… misschien doe je al die moeite wel grotendeels voor niets omdat je instellingen als het ware op ‘afgeschermd’ staan. En dat zou toch zonde zijn, je wilt immers door iedereen gevonden worden voor nieuw werk! Ook door hen die niet op LinkedIn zijn ingelogd en via Google zoeken naar jouw vakmanschap*. Met deze twee stappen ben je zichtbaar en vindbaar.

1.       Ga naar deze pagina en wijzig je zichtbaarheidsopties.
Als je je openbare profiel zichtbaar maakt voor iedereen, kan iedereen ook via Google je profiel bekijken. (Dit is standaard afgeschermd). Je kunt ook nog uitvinken wat je liever niet met iedereen van buiten LinkedIn, wilt delen. NB. Ik ben voor gevonden worden op je vakmanschap, dus alles zichtbaar voor ‘iedereen’.

2.       Blijf op die pagina en personaliseer je url.
LinkedIn biedt je de mogelijkheid om je eigen naam in je url te krijgen, zonder de bijna eindeloze reeks van cijfers en letters. Zo kunnen anderen je snel vinden!

Klik rechts op ‘URL van uw openbare profiel aanpassen’. Vul hier je naam in en het is voor elkaar. Je eigen profiel kun je dan bekijken op http://www.linkedin/com/in/jenaam.

Let op: LinkedIn accepteert hier geen hoofdletters en spaties. En heb je een veelvoorkomende naam, zet er dan bijvoorbeeld je functie achter. Dan val je snel op tussen je naamgenoten!

Tip: je kunt je LinkedIn-link ook in je e-mailhandtekening of op je visitekaartje zetten, dat trekt nog meer mensen naar je complete profiel!
*Gebruik de meest voorkomende functietitel(s)  en de essentiële zoekwoorden voor jouw vakmanschap!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Jouw LinkedIn zichtbaar voor iedereen!
Schrijf een aanbeveling voor Jouw LinkedIn zichtbaar voor iedereen!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!