Alle artikelen

Eindelijk! LinkedIn.com is nu volledig Nederlandstalig

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 27 januari 2012 Categorieën: Algemeen, LinkedIn

“Het was eind 2010 al aangekondigd, en men heeft lang op een vertaler moeten wachten, maar LinkedIn.com is nu volledig in het Nederlands te gebruiken! Dit betekent dat alle Engelstalige benamingen (current, past, education, recommendations, etc) naar het Nederlands vertaald zijn. Belangrijker nog, zeker voor Recruiters, is dat de Nederlandse profielen (uitleg hier) ook geïndexeerd en vindbaar zijn. Zo kun je dus naast een Engelstalig profiel ook een Nederlandstalig profiel aanmaken, op beide gevonden worden en wordt, afhankelijk van jouw taalinstelling, het overeenkomstig profiel getoond.

Een lang gekoesterde wens van het LinkedIn team in Nederland gaat hiermee in vervulling. Na de officiële opening van het kantoor van LinkedIn in Amsterdam heeft men hierom verzocht in de hoop dat dit een extra boost geeft aan het LinkedIn gebruik in Nederland. Net zoals LinkedIn in Italië een versnelde groei heeft gehad toen het Italiaans volledig werd ondersteund. Er worden nu 16 talen volledig ondersteund. Blijft Nederland met deze nieuwe impuls wereldkampioen LinkedInnen?

Ik denk het wel maar ook benieuwd wat jij gaat doen. Ga je nu ook een extra LinkedIn profiel in het Nederlands opstellen? Of ga je direct de taalinstelling veranderen naar het Nederlands? Laat het ons weten.

PS. de taalinstelling vind je rechtsonder via het Language menu of via LinkedIn Settings – Account – Select Your Language.

Met dank aan Aaltje Vincent die deze instelling vandaag ontdekte.”

De vlag kan uit!

Bron: site www.solliciterenvialinkedin.nl Jacco Valkenburg i.s.m. Aaltje Vincent 26 januari 2012

Aanvulling dd. 28 januari 2012, uit de ‘Jacco Valkenburg Daily’:

LinkedIn in het Nederlands gebruiken kan probleemloos

Ik zie veel vragen en ook al de eerste blogs voorbij komen over de nieuwe optie om LinkedIn volledig in het Nederlands te gaan gebruiken.

Deze vragen/blogs gaan meestal over de default (standaard) die een gebruiker eerst te zien krijgt. Een korte uitleg lijkt hoognodig want er zijn 2 voorwaarden waaraan voldaan moet zijn om standaard een NL (Dutch) profiel te zien:
1) Een bezoeker moet de taal op Nederlands hebben ingesteld
2) Het profiel dat bezocht word moet een Nederlandse versie bevatten

Alleen als hier aan is voldaan wordt eerst het Nederlandse profiel getoond. Voor 98% van de LinkedIn gebruikers zal het English profile eerst getoond worden en dat is prima! Ik zou niet anders willen. De Nederlandstalige LinkedIn gebruikers krijgen nu direct mijn Dutch profiel te zien. Zoek maar eens naar mijn profiel met de NL taalinstelling.

Mijn NL profiel is ook al jaren via Google te vinden en als je hier op klikt ga je direct naar deze versie. Dus zonder omweg en onafhankelijk van de taalinstelling. Zoek in Google: jacco valkenburg site:nl.linkedin.com en je zult meerdere zoekresultaten zien waaronder mijn 2 profielen.

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Eindelijk! LinkedIn.com is nu volledig Nederlandstalig
Schrijf een aanbeveling voor Eindelijk! LinkedIn.com is nu volledig Nederlandstalig
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!