Alle artikelen

De warmste knop op LinkedIn! Gebruik jij hem al?

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 18 januari 2019 Categorieën: Je cv, LinkedIn, Netwerken

Wat ik het liefste doe? Praten met interessante, leuke en boeiende mensen. Ook in mijn vak. Luisteren, verkennen, inspireren, liefde voor het vak delen en helpen met concrete tips en advies. Dat doe ik het liefst iemand, écht ont-moeten! Niets hoeft, alles kan ontstaan. Met koffie ☕!

Wist je al dat LinkedIn daarvoor een knop heeft in de app? Ik vind hem geweldig! Kijk, ga naar iemands profiel en scroll een stukje naar beneden*:

En als je dan rechts op de praatballon klikt verschijnt de tekst: “Beste Irene Duinhoven, ik zag dat u beschikbaar bent voor een kop koffie. Ik zou…”. Natuurlijk pas je deze tekst aan en maak je ‘m persoonlijk. Of nog beter: bel iemand, dan heb je meteen nóg warmer contact :). De ‘koffiebutton’ is de verbinding tussen online en offline netwerken.

Waarom koffie?

Inspiratie in je vak: je straalt daarmee uit dat je ook graag ‘in real life’ vakgenoten ontmoet of juist mensen uit heel andere vakgebieden.

Wil je nieuw werk? Via je netwerk is by far de beste weg naar de sollicitatietafel. Iedere netwerktraining, iedere loopbaancoach of werkadviseur adviseert: drink koffie!

 

Ben je op zoek naar nieuwe collega’s? De allerbeste weg is nog steeds via je netwerk, ‘referral recruitment’ is king. Nodig mogelijk nieuwe collega’s uit voor een kop koffie nog vóórdat ze solliciteren.

 

Zoals in het artikel Warm welkom voor de sollicitant in het FD van 12 januari jl.: Verleidingstactieken. Sollicitatie-expert Aaltje Vincent raadt organisaties aan laagdrempelig te zijn. ‘Het helpt al als je kandidaten op je webiste of op LinkedIn uitnodigt voor een kop koffie. Je kunt ook een open huis of een inloopspreekuur organiseren. Daarmee haal je hen letterlijk over de drempel.

Betere gesprekken

Samen koffie drinken levert veel op: hoe beter geïnformeerd, hoe gemotiveerder iemand solliciteert. Dat betekent betere kandidaten en betere sollicitatiegesprekken. Wil je dit artikel van 3 pagina’s graag in pdf ontvangen? Laat het me weten in een comment of op info@aaltjevincent.nl en ik stuur het je graag toe.

Dat alles beter gaat met koffie is al een veelgebruikte hashtag op social media: #goesbetterwithcoffee :).

Ik spreek je er graag over. De koffie staat klaar!

#koffie #LinkedIn #netwerken

*Instellen doe je zo: klik onderaan in je profiel (in de app) op het potloodje bij Contactgegevens en dan weer op het potloodje bij ‘Neem contact op met…’ en kies dan de knop ‘Een kop koffie’ :).

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor De warmste knop op LinkedIn! Gebruik jij hem al?
Schrijf een aanbeveling voor De warmste knop op LinkedIn! Gebruik jij hem al?
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!