Alle artikelen

Company Following via LinkedIn!!

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 18 mei 2010 Categorieën: Jobmarketing 3.0, LinkedIn, Sollicitatiegesprek

In ons boek ‘Solliciteren via LinkedIn’ schrijven Jacco en ik in paragraaf 6.1 ‘Waar wil jij werken?’ over de ongekende toegevoegde waarde van LinkedIn bij het in kaart brengen van je persoonlijke arbeidsmarkt.

Er staan honderdduizenden profielen van bedrijven (Companies) op LinkedIn. Een bedrijfsprofiel vind je met Companies Search snel en direct.

Ten eerste vind je op de Company-profielen, de medewerkers, zij die al tot je netwerk behoren en via wie jij met hen in contact zou kunnen komen. Immers zij die het werk nu doen dat jij wilt gaan doen, weten het eerst van het ontstaan van een vacature!

Ten tweede vind je daar onder andere:
• Een overzicht van nieuwe medewerkers en oud-medewerkers.
• Recente promoties binnen het bedrijf.
• Profielen van medewerkers die het meest gelezen worden op LinkedIn!
• Een lijst met bedrijven waar de meeste medewerkers hebben gewerkt voordat ze in dienst traden bij dit bedrijf of waar ze naar toe gaan als ze uit dienst treden bij dit bedrijf.
• Een overzicht van bedrijven waarmee de meeste medewerkers een connectie hebben.
• Geadverteerde vacatures op LinkedIn.
Kortom de profielen van Companies zijn onontbeerlijk voor het effectief gebruik van LinkedIn.

Recentelijk is het ook mogelijk om de door jou gewenste Companies te volgen, klik daarbij op ‘Follow Company’, rechtsboven bij het bedrijfsprofiel. Je wordt dan vanzelf geïnformeerd wie er nieuw werken, welke vacatures er zijn en andere belangrijke ontwikkelingen.

De vacatures waar je op geattendeerd wordt zijn de vacatures die het bedrijf -tegen betaling- plaatst bij LinkedIn Jobs. Daarbij kan ook de recruiter van dat bedrijf zien wie met ‘Follow Company’ het bedrijf volgt. Vacatures worden op deze manier direct en kosteloos bij geïnteresseerden onder de aandacht gebracht. Je speelt jezelf dus ook enorm ‘in de kijker’ als je gebruik maakt van ‘Follow Company’, maak hier ten volle gebruik van!!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Company Following via LinkedIn!!
Schrijf een aanbeveling voor Company Following via LinkedIn!!
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!