Alle artikelen

Ben jij ‘arbeidsmarktklaar’?

Training bij Aaltje Vincent & Company
Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 30 januari 2011 Categorieën: Arbeidsmarktklaar, Jobmarketing 3.0

Als je ‘arbeidsmarktklaar’ bent vind je sneller nieuw werk, zo weet ik uit ervaring in het begeleiden van werkzoekers. Het bestaat uit drie elementen.

Ten eerste: weet wat je wilt veroveren!

Weten wat je ‘inhoudelijk’ wilt doen bestaat uit kennis van je competenties èn de gewenste elementen uit je ‘droombaan’. En het weten dat dit werk bestaat in de door jou gewenste ‘vorm’, welk soort contract, reisafstand, salaris e.d. Het praten met mensen die het werk nu doen dat jij wilt gaan doen is mi. noodzakelijk. Een door jou gedragen combinatie van ‘inhoud en vorm’, maakt dat je met pretlichtjes kunt zeggen ‘dit is de klus die ik kan klaren’.

Ten tweede: je zelfvertrouwen

Het kan zijn dat je ergens werkt(e) waar je niet uit de verf kwam of niet werd gewaardeerd om je vakmanschap. Of dat je het werk al jarenlang bij een vaste werkgever doet. Dat kan leiden tot de vraag ‘kan ik het ergens anders wel?’ en er voor zorgen dat je geen zelfvertrouwen hebt. Werk hieraan*, een zelfbewuste uitstraling is essentieel voor het veroveren van werk.

Ten derde: je ontslag frustratie.

Ben je wegens reorganisatie ontslagen dan kan het zijn dat je nog boos en verdrietig bent. Een selecteur voelt dat ‘aan zijn water’. Als je gaat netwerken en solliciteren is kans groot dat je alleen maar negatieve reacties krijgt. Dat ligt dan niet aan je vakmanschap, maar aan het feit dat andere kandidaten wel uitstralen dat ze er helemaal klaar voor zijn. Werk voor pretlichtjes dus eerst aan je verwerking.

Arbeidsmarktklaar is kortom: weten wat je wilt veroveren en met pretlichtjes uitstralen dat jij de klus kunt klaren!

*Omdat werk veroveren hard en soms ook zwaar werk is, adviseer ik je van harte om een vast werk-vind-maatje te vragen of hij of zij jou bij wil staan bij alle stappen die je zet!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor Ben jij ‘arbeidsmarktklaar’?
Schrijf een aanbeveling voor Ben jij ‘arbeidsmarktklaar’?
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!