Hoe werkt LinkedIn Salary?
LinkedIn Salary toont informatie over salaris- en bonusregelingen afkomstig van meer dan 575 miljoen LinkedIn-leden. Je krijgt ook inzicht in de factoren die van invloed zijn op je salaris, zoals het aantal jaren ervaring, branche, bedrijfsgrootte, et cetera. Om deze gegevens in te kunnen zien op LinkedIn geef je eerst je eigen functie en salaris door. Omdat de privacy van LinkedIn-gebruikers voorop staat, slaat LinkedIn de door jou verstrekte salarisinformatie gecodeerd op en maakt LinkedIn Salary alleen gebruik van geaggregeerde data die niet persoonlijk identificeerbaar is. Bovendien is het opgegeven salaris van LinkedIn-leden privé en alleen voor hen zichtbaar. In deze video legt het Hoofd Recruiting van LinkedIn uit hoe LinkedIn Salary werkt.
Twee voorbeelden van salarisindicaties op LinkedIn van een Office Manager en een Recruiter in de regio Amsterdam:
Je ziet op basis van hoeveel ingezonden salarissen dit basissalaris in Nederland is bepaald, je kunt filteren op branche en op hoeveelheid jaren werkervaring. Ook zie je wat er gemiddeld in andere regio’s verdiend wordt in deze functie. Om deze aanvullende informatie in te zien, moet je wel eerst je eigen salaris invoeren in LinkedIn.
Jacco Valkenburg over LinkedIn Salary: “Wees kritisch en voorzichtig met het gebruik van LinkedIn Salary, omdat er nu nog weinig Nederlandse data is verzameld.”
Wat kun je nog meer doen?
Het is bijzonder waardevol wanneer je de salarisindicatie* weet van de functie waarop je wilt solliciteren. LinkedIn Salary is een mooie nieuwe extra bron naast deze al bestaande:
- Vraag het je netwerk, met name de mensen die nu het werk doen, dat is de beste bron!
- Bekijk de on- en offline personeelsadvertenties.
- Doe salarisscans op internet, bijvoorbeeld via loonwijzer.nl
- Bekijk de cao’s van bedrijven waar je zou willen werken. Deze kun je eenvoudig op het internet vinden.
- Vraag advies aan uitzendbureaus en werving- en selectiebureaus, bel hen op en stel je vragen.
Met deze informatie ga je optimaal voorbereid je sollicitatiegesprek in. Ik wens je daarbij heel veel succes!
* Kijk goed of het brutosalaris voor een maand geldt of voor vier weken. En of dit op basis is van een 36- of 40-urige werkweek. En het brutosalaris is een deel, kijk ook naar de secundaire arbeidsvoorwaarden.