Alle sessies

Online Masterclass Videosollicitatiegesprekken

Voer jij sinds medio maart dit jaar ook videosollicitatiegesprekken met je kandidaten? Samen met je collega’s van HR, P&O, recruitment en de vacaturehouders?
Ik hoor niet anders dan dat werkgevers het selecteren via video een eyeopener vinden. Het bevalt hen uitstekend, zeker voor het eerste gesprek. Ze spreken daardoor nu zelfs méér kandidaten dan dat zij gewoon zijn om op locatie uit te nodigen. Alle peilingen wijzen erop dat het videosollicitatiegesprek een blijver is. In de dertig jaar dat ik in het loopbaanvak zit, heb ik nog nooit zo snel een verandering in sollicitatieprocedures meegemaakt. Een echte stroomversnelling.

Dat betekent een nieuwe realiteit voor hen die niet dagelijks sollicitatiegesprekken voeren! Ik train ook sollicitanten hierin en een deelnemer schreef mij: ‘Heel veel succes voor jou, Aaltje, ik hoop dat je nog heel veel werkgevers kunt trainen. Niet alleen recruiters, maar misschien wel vooral managers en P&O’ers!’

Solliciteren is altijd spannend en via video nóg meer

Een sollicitatiegesprek is altijd spannend, voor jou, je collega’s en ook voor sollicitanten. Iedereen wil uiteindelijk de best mogelijke keus maken in ‘Gaan we samen werken of niet?’. Via video is dat extra spannend.

Denk jij dat het nog beter kan? Dat je nog beter contact kunt maken met je kandidaten? Dat je hen een nog betere ervaring kunt bieden? Doe dan mee aan deze online masterclass Videosollicitatiegesprekken.

Deze online masterclass Videosollicitatiegesprekken helpt jou om het gesprek optimaal te voeren. Je leert ook hoe je je collega’s op een positieve manier kunt laten wennen aan het voeren van een optimaal videosollicitatiegesprek. Je leert waarop je moet letten om een videosollicitatiegesprek zo goed mogelijk te laten verlopen. Als je dat weet en over kunt brengen op jouw collega’s, vergroot je hun kans op een succesvolle werving enorm. En wordt ieders kostbare selectietijd optimaal benut.

De onderwerpen van de training

  • Hoe zorg ik ervoor dat de kandidaat optimaal is voorbereid?
  • Ongestoord gesprek qua techniek, hoe pak ik dat aan?
  • Hoe komen ik en mijn collega’s uit onze comfortzone als het gaat om videobellen?
  • Hoe gaan alle fasen van het gesprek? Hoe maak ik werkelijk contact met de kandidaat?
  • Hoe zorg ik ervoor dat het een gesprek wordt en geen interview?
  • Hoe zorg ik ervoor dat de kandidaat echt kan kiezen voor de cultuur van de organisatie?
  • Hoe zorg ik ervoor dat we alle bias via videobellen ondervangen?
  • Extra tips and tricks, zodat het videobellen succesvol is aan beide kanten van de sollicitatietafel.

Resultaat

Na deze online masterclass weet jij als teammanager, HR-adviseur, P&O-adviseur, vacaturehouder en recruiter alle do’s en don’ts van videosollicitatiegesprekken. Je ziet niets meer over het hoofd bij het begeleiden en trainen van jouw collega’s. Natuurlijk komt daarbij ook de optimale zelfselectie van jouw kandidaten aan de orde.

Inmiddels heb ik in-company al vele recruiters, HR-managers en teamleiders meegenomen in hoe zij optimaal videosollicitatiegesprekken kunnen houden. Met enthousiaste en lovende reacties. En ik kreeg steeds vaker de vraag of deze training op basis van open inschrijving ook beschikbaar was. Je krijgt deze kans maar één keer.

Ik organiseer eenmalig deze online masterclass voor teamleiders, HR- en P&O-adviseurs en recruiters op basis van open inschrijving op 23 juni 2020.

Wanneer? Dinsdag 23 juni.

Hoe laat? Van 13.00 tot 14.00 uur.

Waar? Online. Na inschrijving en betaling ontvang je een Zoom-link naar de Online Masterclass.

Kosten? € 69,00 exclusief 21% btw (€ 83,49 inclusief btw).

Early bird! Tot en met vrijdag 12 juni om 12 uur ’s nachts betaal je slechts € 59,00 exclusief 21% btw (€ 71,39 inclusief btw)!

 

“De afgelopen weken heeft Aaltje maar liefst drie keer een masterclass Videosollicitatiegesprekken voor onze leidinggevenden bij Inholland georganiseerd! Dit heeft ze op een verhelderende, inspirerende en praktische wijze gedaan, zodat wij nieuwe medewerkers bij Inholland op een zo goed mogelijke manier kunnen interviewen tijdens een sollicitatie. Dank je wel Aaltje, tot een volgende keer!

Brigitta van Dalen & Sonja Rijkes, Inholland
“Het mooie van Aaltje is dat zij de sollicitant altijd centraal zet. Dat is ook in het belang van de organisatie. Vooral het stukje bewustwording over het belang daarvan kwam bij ons goed binnen. Daarnaast brengt Aaltje veel expertise met zich mee en inzichten van vele andere organisaties én sollicitanten. ” Samir Haddouch, Talent Acquisition Gemeente Rotterdam

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Schrijf een aanbeveling voor Online Masterclass Videosollicitatiegesprekken
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!