Alle artikelen

NIEUW! In 15 stappen: dé Solliciteren via LinkedIn Profiel Checklist – februari 2018

Geschreven door: Aaltje Vincent Datum: 14 februari 2018 Categorieën: Je cv, Jobmarketing 3.0, Sollicitatiegesprek

Als je wilt solliciteren via LinkedIn is dé ‘LinkedIn Profiel Checklist voor Solliciteren’ voor jou onmisbaar. Deze maak ik al jaren en en ik heb de checklist weer helemaal bijgewerkt anno 2018.

LinkedIn kent vele soorten van gebruik: voor je vakmanschap, voor marketing, voor sales/social selling, voor recruitment en voor in het solliciteren. Deze LinkedIn Profiel Checklist is speciaal gemaakt voor slim LinkedIn-gebruik in het solliciteren.

Wat mij nog steeds pijnlijk opvalt, is dat er ook nu, 9 jaar na het boek ‘Solliciteren via LinkedIn’, nog steeds profielen zijn zónder huidige functie. En dat is een gemiste kans. Recruiters en selecteurs zoeken immers áltijd iemand die het werk doet dat zij zoeken in het veld ‘huidige functie’. Als je hier niets invult, verschijn je dus niet tussen hun zoekresultaten. En dat is eeuwig zonde. Download de LinkedIn Profiel Checklist over hoe je dit aanpakt.

Een netwerk met vakgenoten op LinkedIn werkt om het contact met hen te onderhouden en de ontwikkelingen in je vak te delen. Het ontstaan van een vacature kan zo’n nieuwe ontwikkeling zijn, zij weten dat het eerst.

Een netwerk met de selecteurs in jouw specifieke arbeidsmarkt in het MKB of grote bedrijven, zoals P&O/HR, directie, leidinggevenden en corporate recruiters, werkt om gevonden te worden. Evenals een netwerk bij de bemiddelingsbureaus, zoals intercedenten, W&S-consultants, bureau-recruiters, headhunters en executive searchers.

Ik wens je veel succes met de checklist. Maak van jouw LinkedIn-profiel je beste visitekaartje ooit!

Je profiel is de basis voor solliciteren via LinkedIn. Een goed netwerk opbouwen en het goed onderhouden zijn de volgende twee stappen. Lees daarvoor mijn andere blogs.

In het boek Jobmarketing 3.0 lees je alles over hoe je LinkedIn slim gebruikt als integraal onderdeel van het solliciteren. Het is een bestseller en sinds publicatie in 2007 het bestverkochte sollicitatieboek van Nederland. Iedere druk is door mij geactualiseerd. Dé actueelste druk is de 29e druk van februari 2018.

Geen blog meer missen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief!

Wil jij ook een aanbeveling schrijven of een review op Springest achterlaten?

Review op Springest
Springest logo 9.5
Meld je aan voor NIEUW! In 15 stappen: dé Solliciteren via LinkedIn Profiel Checklist – februari 2018
Schrijf een aanbeveling voor NIEUW! In 15 stappen: dé Solliciteren via LinkedIn Profiel Checklist – februari 2018
Uw gegevens
Uw aanbeveling

Bedankt voor uw aanbeveling!